Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει παγκόσμια προβλήματα. Μόνο!

Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει παγκόσμια προβλήματα. Μόνο!

Ιανουάριος 03, 2023 - 17:30
0 σχόλια

Ω, παίδες Ελλήνων, καλή χρονιά!

Εδώ στην Ελλάδα μας, στο λίκνο της Γης, αντιμετωπίζουμε μόνο παγκόσμια προβλήματα.

Η κυβέρνηση δε, τα τελευταία τρία χρόνια, μόνο με τέτοια έρχεται αντιμέτωπη.

Τα προβλήματα είναι παγκόσμια, η εγχώρια κρίση εισαγόμενη, οι πολίτες υποφέρουν, αλλά τι να κάνει, ω, παίδες Ελλήνων, η ελληνική κυβέρνηση; Να λύσει τα προβλήματα της υφηλίου;

Παγκόσμιο πρόβλημα ο κορωνοϊός, αδιαμφισβήτητα, αλλά η χώρα μας εξακολουθεί να είναι πρώτη σε θανάτους και κρούσματα στην ΕΕ. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δε, κάθησαν σπίτι τους τόσους μήνες, τα νοσοκομεία στερήθηκαν της προσφοράς τους, οι ασθενείς στερήθηκαν γιατρούς και νοσηλευτές, και τώρα θα επιστρέψουν στην εργασία τους και θα πληρωθούν κανονικά τις αμοιβές τους με διπλή μάσκα και δυο τεστ. Τόση φασαρία, δηλαδή, για το τίποτα. Εν τω μεταξύ, ύστερα από τρία χρόνια πανδημίας, ας μας πουν από το υπουργείο Υγείας πόσο ενισχύθηκε το ΕΣΥ και γιατί χθες ο «Ευαγγελισμός» έστελνε περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία.

Παγκόσμιο πρόβλημα η ενέργεια, αδιαμφισβήτητα. Οι τιμές της ενέργειας, στα ύψη. Το φυσικό αέριο στη χώρα μας, όμως, τιμολογείται βάσει της μέσης τιμής του προηγούμενου μήνα έναντι της ημερήσιας τιμής που διαμορφώνεται στη χρηματιστηριακή αγορά, μοντέλο τιμολόγησης που ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, η άμεση μετακύλιση της υποχώρησης της τιμής στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος δεν επιτρέπεται και οι τιμές παραμένουν στα ύψη. Και πάνω σε αυτό, βασιζόμαστε στο φυσικό αέριο σε ποσοστό πάνω από 40%. Επειδή μας έφαγε η πρόωρη απολιγνιτοποίηση. Για να μην πούμε για την αισχροκέρδεια που ανθεί στη χώρα μας και που δεν αντιμετωπίζεται με τα δύο - τρία πρόστιμα στα πρατήρια καυσίμων τον μήνα.

Παγκόσμιο πρόβλημα η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα. Σαφώς. Αλλά άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, κατάργησαν ή μείωσαν τον ΦΠΑ. Εδώ έχουμε τον Άδωνι ο οποίος γυρίζει από σουπερμάρκετ σε σουπερμάρκετ για να μας πει πόσο ρίχνει τις τιμές το Καλάθι του Νοικοκυριού, του Άη-Βασίλη, άντε και των... Φώτων και μείωση στις τιμές δεν βλέπουμε.

Παγκόσμιο πρόβλημα η έλλειψη φαρμάκων. Μάλιστα. Οι πρώτες ύλες λιγοστεύουν, η παραγωγή μειώνεται, οι ελληνικές φαρμακαποθήκες εξάγουν τα φάρμακα σε υψηλότερες τιμές αφού εδώ ένα φάρμακο που κοστίζει 2 και 3 ευρώ στη Γερμανία κοστίζει 12 ευρώ -άλλοι οι μισθοί των Γερμανών, άλλοι των Ελλήνων. Και έχεις έναν υπουργό Υγείας που έστειλε φιρμάνι στις φαρμακαποθήκες να κάνουν απογραφή του στοκ τους τέλος του χρόνου, ενώ το πρόβλημα υπάρχει εδώ και μήνες σε μικρότερο βαθμό, και τον Πορτοσάλτε να σου λέει «τι να κάνουμε, το πληρώνεις. Τίποτα δεν είναι τσάμπα», προαναγγέλλοντας ίσως αυξήσεις στα φάρμακα. Από κοντά και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής.

Όλα τα είχε ο Έλληνας, αδέλφια, ας πληρώνει και τα φάρμακα ακριβότερα για να μην παραπονιέται ότι δεν είναι αρκετά Ευρωπαίος...

Ω, Έλληνες κυβερνώντες, δεν κυβερνάτε για να εξηγείτε στον κόσμο ότι τα προβλήματα είναι παγκόσμια. Σε όλες τις χώρες, κάτι κάνουν οι κυβερνήσεις με τον δημοσιονομικό χώρο που έχουν για να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες κρίσεις. Δεν κλώθουν ούτε δίνουν επιδόματα οριζόντια, για να μην μείνει κανένας δυνητικός ψηφοφόρος παραπονεμένος.

Και, τέλος, εκεί στο κόμμα, για πείτε: Το φαινόμενο να μην γνωρίζουν οι βουλευτές ότι οι επιχειρήσεις τους δεν μπορούν να τσεπώνουν δημόσιο χρήμα, είναι κι αυτό παγκόσμιο;..

Γιατί στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, οι δικαιολογίες μας είναι... παγκόσμιες!

Τουλάχιστον σε πρωτοτυπία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.