Η επίκαιρη αντιδημαρχία της Γορτυνίας

Η επίκαιρη αντιδημαρχία της Γορτυνίας

Ιανουάριος 20, 2024 - 15:26
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η κατανομή αρμοδιοτήτων στους αντιδημάρχους της Γορτυνίας περιλαμβάνει δύο θεματικές κατηγορίες, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως επίκαιρες αυτή την περίοδο (και οι δύο έχουν δοθεί στην κα. Μπέτσα).

Η πρώτη αναφέρεται στην "εφαρμογή πολιτικών για την συνοχή της οικογένειας και της ισότητας των φύλων", ενώ η δεύτερη αφορά στη "συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας".

Η δημοτική αρχή αλλά και η παράταξη Μέγα που συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο οφείλουν κατά την άποψή μου να ξεδιπλώσουν τις απόψεις τους στην τοπική κοινωνία για τα δύο αυτά ζητήματα επ' ευκαιρία μάλιστα της ψήφισης τις επόμενες μέρες των δύο νομοσχεδίων.

Για παράδειγμα, ορισμένα ερωτήματα ως προς το πρώτο θέμα για τα οποία θα πρέπει να ακούσουμε την άποψή τους: πώς αντιλαμβάνονται το θεσμό της οικογένειας και την ισότητα των φύλων; Ποια η άποψή τους για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία; Τι θέση παίρνουν για την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του "ευρωπαϊκού πιστοποιητικού γονικής σχέσης" (Γονέας 1...2....ν), το οποίο θα εισαχθεί και στη χώρα μας; Ποιες είναι οι προτάσεις τους για να ενισχυθεί η κρατική μέριμνα των παιδιών και σε επίπεδο δήμων αλλά και για να εξαλειφθούν στην επαρχία οι κάθε είδους ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές;

Όσον αφορά στην αρμοδιότητα για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: τι θέση παίρνουν για την παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων;

Συμφωνούν με την εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, την καταβολή διδάκτρων και τελών φοίτησης, που ισχύει στις 22 από τις 27 χώρες της ΕΕ; Τι πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν οι δήμοι της Αρκαδίας προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου;

Περιμένουμε λοιπόν, με ενδιαφέρον να ακούσουμε τις θέσεις της δημοτικής αρχής για τα δύο αυτά σημαντικά ζητήματα, τα οποία απασχολούν αυτή την περίοδο την ελληνική κοινωνία.

Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
20/1/24


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.