«Η νέα γέφυρα του Αλφειού στη Καρύταινα είναι επικίνδυνη»

«Η νέα γέφυρα του Αλφειού στη Καρύταινα είναι επικίνδυνη»

Μάρτιος 12, 2024 - 14:16
0 σχόλια

Στη Καρύταινα, ακριβώς πάνω από τη Βυζαντινή Γέφυρα του Αλφειού κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 η  «νέα γέφυρα» από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η γέφυρα αυτή είναι μεγάλων διαστάσεων μονότοξη, ανοίγματος 64 μέτρων και ύψους περίπου 40 μέτρων.

Από την κατασκευή της «νέας γέφυρας» μέχρι σήμερα, δεν έγινε η παραμικρή εργασία συντήρησης ή επισκευής με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί σήμερα σε ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση. Παρουσιάζει εκτεταμένη ενανθράκωση του σκυροδέματος και  έντονη διάβρωση του κύριου σιδηρού οπλισμού της.

Η «νέα γέφυρα» κρίνεται επικίνδυνη για τη διέλευση οχημάτων καθώς  συνδέει τη περιοχή της Καρύταινας με την Ανδρίτσαινα, συγχρόνως αποτελεί απειλή για το υποκείμενο βυζαντινό μνημείο την παλιά γέφυρα.

Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Πρόσφατα στις 28-2-2024 πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στην Αθήνα με θέμα: «Το σύμπλεγμα των γεφυρών του Αλφειού στην Καρύταινα, το πρόβλημα, οι κίνδυνοι, η ενδεδειγμένη λύση.

Τα συμπεράσματα αυτής της εσπερίδας επισυνάπτουμε στην επερώτηση.

Ερωτάσθε κ Περιφερειάρχη:

Πως τοποθετείστε απέναντι στις εκτιμήσεις για το πρόβλημα, τους κινδύνους, την ενδεδειγμένη λύση και τις προτάσεις της εσπερίδας;

 

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Κουτουμάνος

Γιάννης Κελλάρης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.