Και επίσημα ο Δ.Παυλής υποψήφιος για τον Δήμο Τρίπολης

Και επίσημα ο Δ.Παυλής υποψήφιος για τον Δήμο Τρίπολης

Σεπτέμβριος 07, 2010 - 17:26
12 σχόλια

Πριν λίγα λεπτά στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Παυλής ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Τρίπολης με τον συνδυασμό "ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ" και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά... "απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε κόμματα"

Ακολουθεί η ομιλία που έκανε πριν από λιγα λεπτά στο Ξενοδοχείο "Αρκαδία"

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συνδημότες της Μαντινείας, αγαπητοί Τριπολίτες
Στο όνομα της νέας γεωγραφίας που διαμορφώνεται με τον Καλλικράτη, δεν επιτρέπεται να οδηγήσουμε τα χωριά μας και την Τρίπολη στην συρρίκνωση και την εγκατάλειψη.

Ο Καλλικράτης φέρνει την κεντρική πολιτική σκηνή στην Περιφέρεια. Αυτό είναι το ζητούμενο. Μικρές αυτοδιοικητικές κυβερνήσεις με αποφασιστικές αρμοδιότητες που θα βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με την κοινωνία και θα υφίσταται ταυτόχρονα τον σκληρό της έλεγχο.

Σήμερα ο Καλλικράτης είναι μια σημαντική ευκαιρία να αλλάξουμε το κράτος, και αυτό γιατί το κεντρικό κράτος μετακυλύει αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση.
Ο νέος θεσμός θέλει ανθρώπους να τον στηρίξουν, να τον αγκαλιάσουν, να συγκρουστούν, προκειμένου να απαιτήσουν από την εξουσία να τους παραχωρήσει όλες αυτές τις ευθύνες και τις εξουσίες που ο νόμος προβλέπει.
Γι' αυτό η ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε κόμματα.
Ο Συνδυασμός ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ είναι μια πολιτική επιλογής νίκης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας.

Τα υγιεί κύτταρα της κοινωνίας όπου και αν ανήκουν, μπορούν να συνεργήσουν και να δώσουν λύσεις. Οι πολίτες απορρίπτουν την συνενοχή με το πελατειακό κράτος και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον.

Αρωγοί σ' αυτήν την προσπάθεια είναι η νομιμότητα και η αξιοπρέπεια που μπορούν να κάνουν το κράτος σύμμαχο του πολίτη και όχι εχθρό. Χωρίς εξαρτήσεις, ιδιοτέλειες, μικροκομματισμούς. Με αποφασιστικότητα, συνέπεια, διάθεση για συνεργασία και συμμετοχή. Με προοπτική και αισιοδοξία. Με καθαρές απόψεις, συγκεκριμένες πράξεις και όραμα ρεαλιστικό.
Η τωρινή κρίση φέρνει μαζί της και μια νέα ευκαιρία.

Σήμερα στην πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και της συνέπειας που βιώνουν κυρίως τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας, που η ανεργία και η ανασφάλεια απειλεί όλο και περισσότερους νέους, η ενεργοποίηση και η συσπείρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του νέου μας Δήμου, είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.
Ο νέος Δήμος δεν έχει καμία σχέση με τους Δήμους που μέχρι σήμερα έχουμε γνωρίσει. Θα είναι ένας Δήμος των πολιτών και της άμεσης δημοκρατίας, με μετρήσιμα αποτελέσματα των σχεδίων και των στόχων μας, με συσπείρωση όλων των ανθρώπων και κυρίως των νέων που βρίσκονται στο περιθώριο και απαξιούν να ενασχοληθούν με τα κοινά και την πολιτική.

Στόχος μας να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, απ' όποιον χώρο και αν αυτές προέρχονται, να συνεργήσουν προκειμένου να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας, χωρίς μικροκομματισμούς, χωρίς προσωπικές και αθέμιτες στοχεύσεις.

Καλούμαστε να υπερασπίσουμε το δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση σ' αυτόν τον τόπο του επιχειρηματία, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, των νεολαίων.

Πρέπει να αποτρέψουμε την περαιτέρω ερήμωση. Είναι γεγονός ότι η Τρίπολη και ιδιαίτερα τα χωριά μας έχουν μείνει πίσω. Έχουν μείνει πίσω λόγω έλλειψης οράματος, σχεδίου και αποτελεσματικής παρέμβασης.

Όλα αυτά θα τα ανατρέψουμε και θα γίνει η Μαντινεία και η πόλη της Τρίπολης πρότυπο κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.
Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ στελεχώνεται από ανθρώπους ικανούς, πολίτες δραστήριους, με καταβολές και ενεργό δράση απ' όλους τους ταξικούς και κομματικούς χώρους. Σεβόμαστε τα κόμματα αλλά αρνούμαστε την κομματικοποίηση και την χειραγώγηση, επιδιώκουμε την στήριξη εκεί που οι προτάσεις μας ταυτίζονται.

Δεν ταυτιζόμαστε με πολίτες και πολιτικές που ευθύνονται και αντιστρατεύονται τα λαϊκά συμφέροντα, που εφάρμοσαν αντιαναπτυξιακές πολιτικές και οδήγησαν την περιοχή μας στην εγκατάλειψη και την ερήμωση.

Η δημιουργία του ανεξάρτητου ενωτικού ψηφοδελτίου ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ θα δημιουργήσει το πλειοψηφικό ρεύμα που θα οδηγήσει την Τρίπολη, ολόκληρη την Μαντινεία, σ' αυτό που αγαπάμε, σ' αυτό που θέλουμε, σ' αυτό που οραματίζονται η νέα γενιά και τα παιδιά μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το γκρίζο παρόν και να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Σ' αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Όλοι μαζί λοιπόν για την Τρίπολη, για την Μαντινεία για την Αρκαδία μας.

Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης
ΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


12 Σχόλια

Καλή επιτυχία κε. Παυλή! Άντε και με τη νίκη μήπως αλλάξει κάτι σε αυτήν την πόλη επιτέλους!!!!!

Με υποψηφιότητες όπως του Δημήτρη έχουμε ελπίδα να δούμε και κάτι καλύτερο στην Πόλη αυτή. Τεχνοκράτες χρειαζόμαστε επιτέλους!

Λίγο τραβηγμένο το "τεχνοκράτες" για κάποιον που είναι λογιστής...

Δύο στα δύο ο Τατούλης! Και Παυλή και Σμυρνιώτη! Άραγε θα έχει και Βόσνο;

Μηχανικό πρώτα από όλα. Είναι ο τρόπος σκέψης. Δικηγόρο ναι, γιατί όχι? Εξαρτάται από την περίπτωση. Γιατρό ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Είναι ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΡΑ στην διοίκηση...

Οικονομολόγους, Πολιτ.μηχανικούς και Δικηγόρους χρειαζόμαστε παιδιά. Προχώρα Δημήτρη!

Ντερμπι κυριοι με παυλη κ σμυρνιώτη! Αχ βρε καλλικρατη τα καλυτερα μας επιφυλαξες...

Τον Δελφάκη δεν τον υπολογίζεται ε;Αθορυβα και ωραια θα είναι στο δευτερο γυρο και μετα τρέξε κυριε λογιστα!!!!

ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΕΙΧΕ ΞΑΝΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ.... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ.....

den eixe pei pote oti den katebainei,etsi to metafrasan kapoioi epeidh ayto toys boleye,k synexizei na einai enotikos allh foboyntai mhn xasoyn thn karekla poy toys edwsan k zorizontai....

τι εννοουσε οταν ελεγε ,οτι αποφασισει το κομα για να μην χαθει ο δημος? ακουει το κομα τελικα? αν το χρισμα το παρει αλλος τι θα κανει?