Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στην Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη (vid)

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στην Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη (vid)

Απρίλιος 15, 2024 - 10:57
0 σχόλια

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας μετά από απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024.
Το κύμα ακρίβειας σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν ακόμη και μια κατάσταση κρίσης επιβίωσης, καθώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές μηνιαίες δαπάνες και ανάγκες τους και να πληρώσουν το λογαριασμό για την θέρμανσή τους. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο κρίσης αξιοπρεπούς διαβίωσης. Τα καθημερινά βιώματα των νοικοκυριών από τα σούπερ μαρκετ και τις λαϊκές αγορές είναι αδιάψευστος μάρτυρας της συρρίκνωσης του βιοτικού μας επιπέδου και του ράλι των τιμών.

Το δε ξεπάγωμα των τριετιών είναι ο ορισμός της πολιτικής μεροληψίας υπέρ,της κερδοφορίας των εργοδοτών. Για την αντιμετώπιση της κρίσης διαβίωσης που βιώνει η πλειονότητα των εργαζόμενων νοικοκυριών, το Συνδικαλιστικό Κίνημα προτείνει να επαναπροσδιοριστεί αμέσως το μείγμα των μέτρων δημοσιονομικής, εισοδηματικής και κοινωνικής πολιτικής που θα μπορούσαν να ανακόψουν το κύμα της ακρίβειας και να προστατέψουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, οδηγούν αναπόφευκτα στην φτωχοποίηση των εργαζομένων. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς, πέραν του κατώτατου μισθού, να επαναφέρει το θεσμικό πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Απαιτούμε τη λήψη επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής καθώς και τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι απεργούμε, διαδηλώνουμε και διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα βάρβαρα, αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης.
Συμμετέχουμε στην Πανεργατική Απεργία και διεκδικούμε:
 Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας μέσα από την επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων και της υποχρεωτικότητας τους.
 Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Κατοχύρωση του 5νθήμερου, 8ωρου, 40ωρου συνεχούς εργασίας.
 Κατώτατο μισθό 908 Ευρώ και επαναφορά της ευθύνης καθορισμού του μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

 Δραστική μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, μείωση στο φόρο καυσίμων και των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.
 Γενναία αύξηση του αφορολόγητου των μισθωτών.
 Ουσιαστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο στα λαϊκά νοικοκυριά.
 Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατασχέσεων λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων.

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ και για ΟΛΟΥΣ!
Θέλουμε πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Το ΕΚΑ συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.