Καπλάνης: Χωρίς προσανατολισμό, όραμα και διεκδίκηση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γορτυνίας

Καπλάνης: Χωρίς προσανατολισμό, όραμα και διεκδίκηση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γορτυνίας

Φεβρουάριος 12, 2024 - 13:50
0 σχόλια

Το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί κορυφαία πράξη καταγραφής του στρατηγικού σχεδιασμού προόδου και βιωσιμότητας ενός Δήμου. Συγχρόνως πρέπει να δημιουργεί συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας.

Δυστυχώς για τη Δημοτική Αρχή της Γορτυνίας το τεχνικό πρόγραμμα, αποτελεί πλέον τυπική γραφειοκρατική διαδικασία χωρίς όραμα, σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Απλά μια αντιγραφή μεταφερόμενων έργων από χρόνο σε χρόνο, που δεν δίνουν καμία προοπτική στον τόπο μας. Μόνο στοιχειώδεις επισκευές, μικρές συντηρήσεις, προμήθειες και για τις κοινότητες, τα ίδια έργα κάθε χρόνο.
    Δαπάνες μειωμένες.
    Μελέτες που μένουν στα συρτάρια.
    Εγγραφές έργων με υποτυπώδη ποσά, απλά για να τα θεωρούμε ενεργά.
    Έργα μεγάλης βαρύτητας ανύπαρκτα.
    Ελλείψεις σε προσωπικό και χωρίς πρόβλεψη στελέχωσης η τεχνική υπηρεσία.

Δημιουργική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ακούσαμε, μόνο περίσσευαν τα λόγια στις ανούσιες αντιπαραθέσεις. Και οι πολίτες μάταια περίμεναν να ασχοληθούμε:  με τον δρόμο Τρίπολη – Αρχαία Ολυμπία, παράκαμψη Λαγκαδίων, την ανάδειξη και ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα, την επέκταση του δικτύου μονοπατιών, τη διαχείριση της κυκλοφορίας στη Βυτίνα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων και του Τριανταφυλλίδειου ιδρύματος στη Βυτίνα, το γήπεδο και το χώρο στάθμευσης στη Δημητσάνα, την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, τα κλειστά ξενοδοχεία, την Πολιτιστική κληρονομία, τον ιαματικό, αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό, την αξιοποίηση των φαραγγιών, τα ιστορικά γεφύρια, το πρόγραμμα leaber 2023-2027, την ενίσχυση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, τη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, την διαχείριση απορριμμάτων – ανακύκλωση, την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων, την κατασκευή των βιολογικών καθαρισμών, την βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης, την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την βιώσιμη επιβίωση των κατοίκων… και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
   Για τις ενεργειακές κοινότητες αυτή την περίοδο υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση χρηματοδότησης, εμείς θα υποβάλουμε πρόταση;
   Για την αγροτική οδοποιία θα καταθέσουμε μελέτη συνολικής χρηματοδότησης;
Ο τόπος μας για να πορευτεί προς το μέλλον πρέπει να βάλουμε στόχους, θέληση, συνεργασία.
Γιατί δεν μας αρκούν τα λίγα..Θέλουμε πολλά..

 

Γιώργος Καπλάνης, Γορτυνία Νέα Αφετηρία - Ο τόπος της ζωής μας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.