Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για ΑμεΑ ετοιμάζεται στην Τρίπολη

Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για ΑμεΑ ετοιμάζεται στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 29, 2016 - 10:07
0 σχόλια

Η δημιουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης για ΑμεΑ είναι ο στόχος του Δήμου Τρίπολης και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται προσπάθειες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με αφορμή τη διοργάνωση του Wheeling2Help στην Τρίπολη, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Σπύρος Βρέντας σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος με τη θετική ανταπόκριση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, από τον πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας αλλά και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στόχος, να καταφέρουν όλοι μαζί με τον Δήμο Τρίπολης να δημιουργηθεί ένας χώρος ώστε αυτά τα άτομα να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους αλλά και να καταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα άτομα που έχουν τις ικανότητες να ενταχθούν στην κοινωνία.

Η αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως και όλοι οι πολίτες. Η κοινωνία πρέπει να αναδείξει την ποικιλομορφία που υπάρχει μέσα στους κόλπους της, ώστε τα άτομα με αναπηρίες να απολαμβάνουν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, ατομικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά.

Τι είναι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίνεται καθημερινά η ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να δημιουργήσουν, να διδαχθούν και να γίνουν ενεργά μέλη μιας δεμένης ομάδας και της κοινωνίας.

Σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και εφήβων με αναπηρίες, η κοινωνική τους ένταξη, η στήριξη της οικογένειάς τους, ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και εφήβων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.