Κωνσταντινόπουλος: Πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τις πλημμύρες στην Αρκαδία;

Κωνσταντινόπουλος: Πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τις πλημμύρες στην Αρκαδία;

Αύγουστος 22, 2016 - 17:02
0 σχόλια

Με νέα επίκαιρη ερώτηση για το θέμα των αποζημιώσεων για τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου στην Αρκαδία, επανήλθε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο Βουλευτής Αρκαδίας ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ.Π.Κουρουμπλή το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένο προγραμματισμό δράσεων ενεργειών της Κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων, επαγγελματιών και αγροτών.
 
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Κατά τη συζήτηση της πρώτης επίκαιρης ερώτησης την οποία σας κατέθεσα σχετικά με την αντιμετώπιση των τεράστιων καταστροφών που υπέστησαν κατοικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες στην Αρκαδία από τη θεομηνία του Ιουνίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ.Μπαλάφας με ενημέρωσε πως έως την 20ή Αυγούστου θα εξεδίδετο η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για να χαρακτηρισθούν οι περιοχές αυτές ως πλημμυροπαθείς και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημιώσεων και λοιπών μέτρων για την ανακούφιση των κατοίκων, επαγγελματιών και αγροτών. Μάλιστα, ο κ.Υφυπουργός είχε δεσμευθεί πως επρόκειτο να συμπεριλάβει και τη δέσμη μέτρων που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), με συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες είχαμε επεξεργασθεί από κοινού με φορείς και κατοίκους. Επίσης, μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα ενημερώσει τη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα, αλλά και το γενικότερο συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων Υπουργείων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση ώστε να χαρακτηρισθούν ως πλημμυροπαθείς οι πληγείσες περιοχές στην Αρκαδία; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των σχετικών δράσεων και ενεργειών της Κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων για την ανακούφιση των κατοίκων, επαγγελματιών και αγροτών;


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.