Λ. Κατσέλη: Βάζουμε ανάχωμα στην ανεργία της Πελοποννήσου

Λ. Κατσέλη: Βάζουμε ανάχωμα στην ανεργία της Πελοποννήσου

Απρίλιος 04, 2011 - 16:30
3 σχόλια

-4.500 άνεργοι θα απασχοληθούν μέσα στο 2011 σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας
-13 εκ ευρώ θα διατεθούν στην Πελοπόννησο

Της Χριστίνας Τσιορωτά

  Παραθέτοντας τα τραγικά στοιχεία της Ανεργίας  της Πελοποννήσου, ανεργία που χτυπά κυρίως νέους και γυναίκες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποδέχτηκε την Υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη στο Πνευματικό κέντρο της Τρίπολης, ζητώντας να συνδράμει σε όλες εκείνες τις δράσεις που θα στηρίξουν την Απασχόληση και θα σταματήσουν την αυξητική τάση του ποσοστού της ανεργίας στην περιφέρεια μας. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις πολιτικές της αιρετής περιφέρειας, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην συνεργασία που εγκαινιάστηκε προκειμένου από κοινού Υπουργείο και Περιφέρεια να προσπαθήσουν ν ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης. «Σε αντιστοιχία η πολιτική σας με τη δική μας.  Κινούμαστε για την  απόκτηση ενός σταθερού μοντέλου απασχόλησης .Οι πολιτικές που χρηματοδοτούν την πολιτική για την κοινωνική οικονομία και δεν επιδοτούν την ανεργία είναι ένα νέο κεφάλαιο, συμφωνούμε απόλυτα σ αυτό. Αν δεν πετύχουμε και δεν δώσουμε στοχευμένο μοντέλο τότε τα προβλήματα θα είναι πολλά στη νέα προγραμματική περίοδο» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

 

Ασπιρίνη που προλαμβάνει και το έμφραγμα

Η Υπουργός Απασχόλησης ανακοίνωσε το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας ύψους 13 εκ ευρώ το οποίο θα απασχολήσει μέσα στο 2011 και για 5 μήνες 4.500 ανέργους. Πρόκειται για εργασία σε έργα τα οποία κλήθηκαν να προτείνουν οι φορείς που υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας, έργα τα οποία είναι αναγκαία να υλοποιηθούν. Κάθε απασχολούμενος θα λαμβάνει το βασικό μισθό συν τις ασφαλιστικές του εισφορές . ««Σήμερα υπογράψαμε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας το οποίο καλύπτει 2 δράσεις για τη στήριξη της εργασίας προϋπολογισμού 23 εκ ευρώ τα οποία θα εκχωρηθούν στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή. Το 1ο πρόγραμμα είναι κοινωνικής εργασίας για ένταξη ανέργων για να υλοποιήσουν δράσεις κοινωνικού σκοπού με σκοπό ν απορροφηθούν μέσα στο 2011 4.500 άνεργοι που θα καταστούν ωφελούμενοι. Το 2ο είναι το οπτικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης εργασίας 10 εκ., πρόγραμμα στήριξης της περιφέρειας  μέσω κατάρτισης συμβουλευτικής εξειδίκευσης, απασχόλησης. Και τα 2 δεν αποτελούν πανάκια στην ανεργία βάζουν όμως ανάχωμα στην αύξηση ,, στηρίζουν τον τομέα της εργασίας και προωθούν την κοινωνική κ οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας με επίκεντρο την στήριξη της εργασίας.»
Το εργατικό κέντρο έθεσε το προβληματισμό του για τις σταθερές κ μόνιμες θέσεις εργασίας που δεν ανακοινώθηκαν. «αυτές θα έρθουν όταν λυθεί το θέμα της ανάπτυξης και πετύχουμε την αναδιάρθρωση της παραγωγής « απάντησε η Υπουργός ενώ στην αναφορά πως μιλάμε για ασπιρίνες σ ένα πρόβλημα που είναι τεράστιο η Υπουργός ενημέρωσε πως «η ασπιρίνη ανακουφίζει από τον πόνο αλλά και προλαμβάνει το έμφραγμα. Παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα δεν είναι πανάκια και πως δεν αποτελεί λύση της ανεργίας αλλά ανάχωμα στην αύξησή της. Παράλληλα κάλεσε τους φορείς να καταθέσουν προτάσεις σύντομα διότι η προκήρυξη βγαίνει το Πάσχα ενώ τους προέτρεψε να συνεργαστούν και να έρθουν σ επαφή και με ιδιώτες.
Η σύσκεψη με τις παραγωγικές τάξεις έφτασε τις 2,5 ώρες. Νωρίτερα η Υπουργός είχε επισκεφτεί στο γραφείο του το Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και τον Περιφερειάρχη με τους οποίους είχε κατ ιδίαν συζητήσεις.  Την συνόδευε σε ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενώ την παρουσία της χαιρέτησε σαν οικοδεσπότης και ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης απευθύνοντας έκκληση συνεργασίας προκειμένου να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί πια!

 

Video: 

youtube://v/c4XiBs0IUJw


3 Σχόλια

Σας φτύνει ο κόσμος και νομίζετε ότι βρέχει!!!! 4 τζιπ της αστυνομίας να διαφυλάξουν την φιέστα των φίλων του Τατούλη! ΑΙΣΧΟΣ!!!! Πρώτα διέλυσαν την οικονομία της Αρκαδίας και τώρα σερβίρουν .... παυσίπονα!

4.500 όμηροι του κράτους - λάφυρο του ΠΑΣΟΚ!!

Μήπως θυμήθηκε κανεις να κάνει παρέμβαση για την έδρα της περιφέρειας; Τουμπεκί Πετράν! Τζάμπα μάγκας ο "δικός μας άνθρωπος"!!! Ας κάνουμε κανά πούρο!