Μελωδίες ποιητών θα παρουσιάσει ο "Ορφέας" Τρίπολης

Μελωδίες ποιητών θα παρουσιάσει ο "Ορφέας" Τρίπολης

Απρίλιος 02, 2011 - 16:39

Η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Μελωδίες Ποιητών» η οποία θα περιλαμβάνει μελωδίες μελοποιημένων ποιημάτων των ποιητών Νίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνο Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 και ώρα 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την γέννηση του Νίκου Γκάτσου και στα σαράντα χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μας τιμήσει με την παρουσία της, η σύντροφος του Νίκου Γκάτσου, ποιήτρια κα. Αγαθή Δημητρούκα.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Νεανική Χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης με την Ορχήστρα Δωματίου NuovArte και σολίστ είναι η μαέστρος της νεανικής χορωδίας κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου και ο τενόρος της Λυρικής κ. Αντώνης Κορωναίος. Υπεύθυνη για την διδασκαλία της χορωδίας είναι η κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου και η μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση είναι του γνωστού μουσικού - μαέστρου κ. Ματθαίου Λεγάκη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κα. Μπέσυ Λειβαδίτη. Η είσοδος για την εκδήλωση είναι €10 για να ενισχύσουμε και τον Σύλλογο «Η ΠΙΣΤΗ» που αποτελείται από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση που έγραψε και ετοίμασε η κ. Γεωργία Δάλκου και η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης. Το αφιέρωμα αποδίδουν οι ηθοποιοί κα. Αντωνία Μπαντούνα και ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να απολαύσουν αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή εκδήλωση.

www.orfeastripolis.gr
 

Video: 

youtube://v/4UWdxI_EmTc