Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ιστορικά Hρωικά τραγούδια και η Άλωση της Τριπολιτσάς» (pics, vid)

Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ιστορικά Hρωικά τραγούδια και η Άλωση της Τριπολιτσάς» (pics, vid)

Σεπτέμβριος 23, 2023 - 22:35
0 σχόλια

Συνεχιστήκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 202η επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς στην πλατεία Άρεως κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Αρχιστράτηγου των Ελλήνων Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. 

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική παράσταση από τα χορευτικά συγκροτήματα του δήμου μας. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Λαμπαδηδρομία των προσκόπων και από την ύψωση της τεράστιας Ελληνικής σημαίας, με την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο. 

Στην συνέχεια έγινε η ανάγνωση της ομιλίας με θέμα "Αποτύπωση της Άλωσης της Τριπολιτσάς στα ηρωικά τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης"  του Δρ Ιωάννη Πλεμμένου ερευνητή Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών ο οποίος λόγω ασθένειας δεν καταφέρει να παρευρεθεί στην εκδήλωση. 

Τα χορευτικά συγκροτήματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους σε χορό. 

Συμμετείχαν το Λύκειο των Ελληνίδων, ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, το Κέντρο Ελληνικού Χορού, η Αρκαδιανή, η Λαογραφική Εστία Τρίπολης, η Χοροτεχνία, ο Σύλλογος Αρκάδων Δρώμενα και ο Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα» 

Τον ρυθμό έδινε η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τους :

Νίκο Φιλιππίδη (κλαρίνο, φλογέρα, καβάλι)

Κώστα Φιλιππίδη (λαούτο, τραγούδι)

Κώστα Μερετάκη (ντέφι, νταούλι, τουμπελέκι)

Ορέστη Μαυρόπουλο (βιολί, τραγούδι)

Νίκο Ράλλη (κορνέτα)

Βαγγέλη Δημούδη (ούτι, τραγούδι)

Λευκοθέα Φιλιππίδη (τραγούδι)

Θεόφιλο Κολοτούρο (τραγούδι)

Video: 

ArcadiaPortal.gr Χοροί για την Άλωση στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.