Ο Γ. Τρουπής πρότεινε στο ΔΣ τη σύσταση επιτροπής ανάπτυξης και καινοτομίας στον Δήμο Τρίπολης

Ο Γ. Τρουπής πρότεινε στο ΔΣ τη σύσταση επιτροπής ανάπτυξης και καινοτομίας στον Δήμο Τρίπολης

Απρίλιος 23, 2024 - 17:10
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τρουπής κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα 23 Απριλίου ζήτησε τον λόγο και, μιλώντας υπερ-παραταξιακά, όπως επεσήμανε, πρότεινε οι συνεδριάσεις του Σώματος να ασχολούνται περισσότερο με τα αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου και λιγότερο με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, τα οποία, όπως υπογράμμισε, «θα ολοκληρωθούν», ύστερα από μια συζήτηση με πολλές αντεγκλήσεις για τα έργα στον Δήμο και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, πράγματα, δηλαδή, που συζητιούνται κατά κόρον στις συνεδριάσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο.

«Εγώ θεωρώ και θα προσπαθήσω να μιλήσω υπερ-παραταξιακά- ότι έχουμε εκλεγεί για κάποιο λόγο. Κάποιοι μας ψήφισαν. Είναι κουραστικό, προσωπικά για μένα, να ασχολούμαστε με το τι έγινε. Θεωρώ όταν γίνεται μια σύσταση μιας οικογένειας, μιας επιχείρησης, ενός φορέα, του νέου ΔΣ του Δήμου Τρίπολης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσιμες οικονομικά, ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι έγινε. Θα ασχολούμαστε μέρες, και μεταξύ μας θα ανταλλάσσουμε κατηγορίες ή φιλοφρονήσεις. Να κοιτάμε αναπτυξιακά τον Δήμο. Προφανώς θα γίνουν λάθη. Οι εκλεγμένοι, όλοι, θέλουν το καλό του τόπου. Θα γίνουν τα έργα, αργοπορημένα και με κάποια προβλήματα, θα γίνουν, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε το αποτέλεσμα, να κοιτάξουμε τι έγινε και όχι από ποιον έγινε, κι αν είναι εφικτό, να πρωτοτυπήσουμε και να γίνουμε εμείς σημείο αναφοράς για άλλους δήμους. Η ΔΕΥΑ μας είναι σε καλύτερο σημείο σε σχέση με άλλους Δήμους, για παράδειγμα. Και επειδή, όπως είπατε, θα γίνουν επενδύσεις, και τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να εκπαιδεύονται, προτείνω να συστήσουμε μια επιτροπή που θα ασχολείται με θέματα καινοτομίας, προβλημάτων του Δήμου, άντλησης προγραμμάτων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να συνεργαστούμε με ιδιώτες και με άλλους φορείς της πόλης. Είχα δεχθεί 4 νέα παιδιά από την Τρίπολη, που έφεραν προτάσεις αναπτυξιακές».

Πρέπει με αυτά να ασχοληθούμε, πέρα από τα τετριμμένα, τα σκυλιά και τις πλατείες. Προτείνω να συστήσουμε μια επιτροπή, έστω και ανεπίσημα, που να φέρει αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης απάντησε: «Και στα αδέσποτα είμαστε πρότυπο, όχι μόνο στη ΔΕΥΑΤ. Προβλέπεται η δημιουργία επιτροπών. Μπορούμε να το δούμε σε επόμενο ΔΣ. Υπάρχουν παιδιά με τεράστιες δυνατότητες και τεχνογνωσία και κάνουμε με κάποια από αυτά συνεργασίες, για να βοηθηθεί ο Δήμος. Το κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η καθημερινή δουλειά δεν γίνεται μέσα από το ΔΣ. Σε επόμενο συμβούλιο θα το συζητήσουμε».

Τέλος, ο κ. Τρουπής είπε ότι θα προσπαθήσει σε επόμενη συνεδρίαση να φέρει μια γραπτή πρόταση για να κινηθούν τα πράγματα πιο γρήγορα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.