Οι οριζόντιες δεξιότητες ως εφόδιο για την αγορά εργασίας

Οι οριζόντιες δεξιότητες ως εφόδιο για την αγορά εργασίας

Σεπτέμβριος 23, 2020 - 15:34
0 σχόλια

Στο πλαίσιο λειτουργίας των εξ αποστάσεως δράσεων πληροφόρησης του «Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων, σας αποστέλλεται κείμενο πληροφόρησης της ενότητας «Απασχόληση» με τίτλο «Οι οριζόντιες δεξιότητες ως εφόδιο για την αγορά εργασίας», στο οποίο δίνονται πληροφορίες για τις δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Αν και τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια σημαντική αύξηση νέων πτυχιούχων και καταρτισμένου εργατικού δυναμικού, παρατηρείται αναντιστοιχία μεταξύ των αναγκών των κενών θέσεων εργασίας με τις δεξιότητες και τα προσόντα των υποψηφίων. Έτσι, η αγορά εργασίας, μεταξύ των άλλων, αναζητά δεξιότητες όπως οι οριζόντιες δεξιότητες που χρειάζονται να διαθέτουν άνεργοι και εργαζόμενοι, ώστε να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, να (επαν)εντάσσονται με επιτυχία ή να βελτιώνουν και να αναβαθμίζουν την υφιστάμενη εργασιακή τους θέση.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.