Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 1 – 3 Mαρτίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 1 – 3 Mαρτίου

Μάρτιος 01, 2024 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Τον Μάρτιο το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο από τη Χορωδία Τρίπολης

Αγρυπνία στο Μερκοβούνι στη μνήμη μνήμη του Αγίου Ιερέως Νικολάου του Πλανά

Το πρόγραμμα του «Πανελληνίου Χορωδιακού Φεστιβάλ του Πανός» το Σάββατο

Ανεβαίνει ξανά η κωμωδία «Λόγω φάτσας» το Σάββατο στο Άστρος

Στο ελατοσκέπαστο Δυτικό Μαίναλο πάει ο ΣΑΟΟ την Κυριακή

Πεζοπορία στα Πελετά την Κυριακή για τους Τσάκωνες Περιπατητές

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει ανάβαση στον Αϊντίνη

Κοπή πίτας Συλλόγου απανταχού Μπουλιαριτών

Αποκριάτικο Χορό διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου (Ματζαγρά)

Κινηματογράφος

Ο Καραγκιόζης στο αποκριάτικο πανηγύρι

Κυριακή 03/03 στις 17:30

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ο θίασος του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου “ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ” παρουσιάζει την παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ». Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του ελληνικού θεάτρου σκιών διασκευασμένη από τον καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Θεοδωρόπουλο με σεβασμό πάντα στον παραδοσιακό καραγκιόζη. Ο Καραγκιόζης μαζί με τον φίλο του, τον Χατζηαβάτη, θα διοργανώσουν ένα φαντασμαγορικό, αποκριάτικο πανηγύρι από το οποίο θα παρελάσουν όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών με την μασκαράδικη στολή τους και στο φινάλε θα περάσουν όλοι τους δίπλα στα μοναδικά άρματα! Τα υπόλοιπα επί σκηνής…….

Δείτε το όλο  το πρόγραμμα ΕΔΩ

Στο Άστρος η Κινηματογραφική Λέσχη Άστρους του Ιδρύματος Ζαφείρη ανοίγει πάλι μετά από χρόνια και θα μας συντροφεύει κάθε Κυριακή βράδυ.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άστρους του Ιδρύματος Ζαφείρη ανοίγει πάλι μετά από χρόνια και θα μας συντροφεύει κάθε Κυριακή βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Avatar – The way of water».

Ο Jake Sully και η Neytiri κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη. Όταν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, ταξιδεύουν μέχρι τα πέρατα του πλανήτη Πανδώρα για να βρουν καταφύγιο στα μέρη της φυλής των Metkayina, που ζει αρμονικά με τον ωκεανό. Εκεί, η οικογένεια των Sully πρέπει να εξοικειωθεί με τον επικίνδυνο ωκεανό και να κερδίσει την αποδοχή της νέας κοινότητας.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον

Σενάριο: Τζέιμς Κάμερον

Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Γουίνσλετ, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνι Γουίβερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Στίβεν Λανγκ

Διάρκεια: 192'

Είδος: Περιπέτεια

Εξόρμηση

Ένα από τα πιο όμορφα μεσαιωνικά ελληνικά χωριά που αξίζει να γνωρίσετε και να επισκεφτείτε, είναι η Καρύταινα.

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της ορεινής Αρκαδίας, 55 χλμ. από την Τρίπολη και 20 χλμ. από τη Μεγαλόπολη, και είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός βράχου, σε υψόμετρο περίπου 550 μέτρων.

Η Καρύταινα μπορεί να αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο όλους τους επισκέπτες. Αυτούς που ψάχνουν την περιπέτεια, αυτούς που αναζητούν στιγμές, χαλάρωσης,Τα πολλά Βυζαντινά εκκλησάκια όπως ο Ναός του Αγίου Νικολάου, το κάστρο, ο Πύργος της Λεβένταινας ίναι μόνο λίγα από τα μέρη που μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει.

Δίπλες, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, πορτοκαλόπιτα και καρυδόπιτα, σοκολατόπιτα είναι λίγα μόνο από τα γλυκά που δεν πρέπει να ξεχάσετε να δοκιμάσετε πριν φύγετε από το χωριό.

Κοντά στην Καρύταινα ρέει ο ποταμός Αλφειός, που μαζί με τον Λούσιο, ιδανικός για rafting. Εάν πάλι προτιμάτε την πεζοπορία, μπορείτε να απολαύσετε διάφορες διαδρομές στο φαράγγι του Λούσιου. Η ομορφιά του τοπίου και τα αξιοθέατα της περιοχής κάνουν την Καρύταινα ιδανικό προορισμό για Σαββατοκύριακο και εναλλακτική βάση για περιηγήσεις στην Ορεινή Αρκαδία.

Ένας από τους πιο παλαιούς βυζαντινούς ναούς του χωριού είναι ο Ναός Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκκλησίες της Καρύταινας. Ο αρχικός ναός χρονολογείται τον 14ον αιώνα και φέρει έντονα στοιχεία της Φράγκικης επίδρασης.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στο χωριό βρίσκεται και το πεντάτοξο πέτρινο γεφύρι, γνωστό ως και «γεφύρι του πεντοχίλιαρου», επειδή εικονιζόταν στην πίσω όψη του πιο διάσημου χαρτονομίσματος στα χρόνια της δραχμής.

Το γεφύρι είναι ένα από τα παλιότερα της Πελοποννήσου και σε μία από τις βάσεις του βρίσκεται το εκκλησάκι της Γέννησης της Θεοτόκου, μέσα στο οποίο υπήρχε επιγραφή με το όνομα του Μελική και την ημερομηνία ανακατασκευής της γέφυρας, η οποία καταστράφηκε με το πέρασμα του χρόνου.

Το γεφύρι μετά από όλες τις παρεμβάσεις, είχε πέντε άνισα μεταξύ τους τόξα, έφτανε τα 12 μέτρα ύψος και 50 μέτρα μήκος. Το μεγαλύτερο τόξο του είχε άνοιγμα σχεδόν 9 μέτρα. Σήμερα σώζονται τρία από τα πέντε τόξα. Το μεσαίο ανατινάχθηκε κατά τον Εμφύλιο.

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.