Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 16 – 18 Φεβρουαρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 16 – 18 Φεβρουαρίου

Φεβρουάριος 16, 2024 - 15:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

«Ο Αρχάγγελος της Κρήτης συναντά το Αηδόνι της Θράκης» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Γενική Συνέλευση για τον ΕΟΣ Τρίπολης

Κοπή πίτας για τον Σύλλογο Οχθιτών το Σάββατο

Κοπή πίτας για τον Σύλλογο Λογιστών Αρκαδίας

Κοπή πίτας για το Σωματείο Εργαζομένων Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Στον Χελμό εξορμά την Κυριακή ο ΣΑΟΟ

Την πίτα τους κόβουν οι «Τσάκωνες Περιπατητές»

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των Απαγχονισθέντων Πατριωτών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής

Ομιλία «Η διαχρονικότητα της αγιότητος και σύγχρονες αγιασμένες μορφές» στην Τρίπολη

MADAME WEB

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 16/02 έως 21/02 στις 19:00 και στις 21:30 (εκτός Σαββάτου 17/02)

Σάββατο 17/02 στις 19:30 και στις 22:00

Σκηνοθεσία: S.J. Clarkson

Σενάριο: Matt Sazama, Burk Sharpless & Claire Parker

Ηθοποιοί: Emma Roberts, Zosia Mamet, Tahar Rahim, Sydney Sweeney, Isabela Merced, Dakota Johnson, Adam Scott

Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Διάρκεια: 116 λεπτά

«Στο μεταξύ, σε ένα άλλο σύμπαν…» Σε μια ανατροπή των κλασικών ταινιών του συγκεκριμένου είδους, η ταινία Madame Web εξιστορεί την αυτοτελή ιστορία της γέννησης μιας από τις πλέον αινιγματικές ηρωίδες των εκδόσεων Marvel. Στο γεμάτο αγωνία θρίλερ πρωταγωνιστεί η Dakota Johnson στο ρόλο της Cassandra Webb, μιας διασώστριας με ικανότητες μέντιουμ. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις για το παρελθόν της, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες, που μαζί προορίζονται για ένα δυναμικό μέλλον... αν καταφέρουν να επιβιώσουν το θανατηφόρο παρόν.»

Δείτε το όλο  το πρόγραμμα ΕΔΩ

Εξόρμηση

Κοντοβάζαινα

Σε υψόμετρο 750 μ., η Κοντοβάζαινα αμφιθεατρικά κτισμένη είναι περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο περιβάλλον με πολλά νερά σε μια κατάφυτη πλαγιά του Αφροδισίου.

Απέχει 72 χιλ. από την Τρίπολη με το δρόμο που περνά από τα Λαγκάδια. Συνδέεται επίσης και με το δρόμο "111" στο ύψος του χωριού Νέο Πάος (12 χιλ. μέσω ορεινού δρόμου).

Για την προέλευση του ονόματός της υπάρχουν μερικές εκδοχές που αναφέρουν ότι η μια Κυρά της περιοχής ,η Μονοβύζα, της οποίας ο πύργος ταυτίζεται με το φρούριο της Άκοβας όπου είχε έδρα η Βαρωνία του Gautier de Rosieres έδωσε το όνομά της στο χωριό. Η δεύτερη αναφέρει ότι η «Κοντοβάζαινα» προήλθε από κάποιον Φράγκο αξιωματούχο (Conte Vasain).

Το χωριό έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, καθώς έχει πολλά πέτρινα σπίτια, γεφύρια, βρύσες και νερόμυλους και πολλές λιθόκτιστες εκκλησίες, δίπλα στον Λάδωνα. Στο σχολείο υπάρχει  δημοτικό σχολείο και γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ και παιδική χαρά.

Αξιοσημείωτος είναι ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μονόκλιτη Βασιλική, κτισμένη το 1826. Στην περιοχή σώζονται επίσης κτίσματα έξι νερόμυλων. Η σειρά τους ξεκινάει από τον Αγιο Νικόλαο και φθάνει μέχρι το μοναστήρι της Κλειβωκάς.

Μην αμελήσετε να επισκεφθείτε την μονή Παναγίας Κλειβωκάς (Το Μετέωρο της Γορτυνίας), που μοιάζει σαν αετοφωλιά πάνω στον απόκρημνο βράχο ύψους άνω των 200 μέτρων. Το περιβάλλον είναι επιβλητικό ενώ η μεγάλη πέτρινη σκάλα ανεβάζει στο προαύλιο της μικρής εκκλησίας, χτισμένης στο στόμιο της σπηλιάς όπου πριν από ένα και πλέον αιώνα βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας.

Κάνοντας έναν περίπατο θα μπορείτε να δείτε τα ιστορικά μνημεία του οικισμού όπως τον ναό της Ερυκίνης Αφροδίτης (έχουν απομείνει μόνο λείψανα αυτού) χρονολογείται στον 7ο π.Χ. αιώνα. Επίσης, εκεί τοποθετείται η γέννηση της Αφροδίτης (Λαδογενής), σύμφωνα με μια παράδοση παλαιότερη αυτών που τη φέρουν να έχει γεννηθεί στην Κύπρο ή στα Κύθηρα.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.