Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 19 - 21 Απριλίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 19 - 21 Απριλίου

Απρίλιος 19, 2024 - 14:45
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Παρασκευή

Εργαστήρι θεατρικής κίνησης και σύνθεσης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Ο Στέλιος Ανατολίτης στο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης σήμερα

Σάββατο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Stratego στο Λεβίδι 20 - 21 Απριλίου

Ημερίδα «Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης»

Το Music Center στην Τρίπολη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων

Ξεκινά από το Αεροδρόμιο Τρίπολης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2024

Προσκοπικό Πασχαλινό Bazaar στην Τρίπολη

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι μύθοι» του Γ. Δ. Αναγνώστου στην Τρίπολη

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης το Σάββατο

Έρχεται η παράσταση «Débrayage» από τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης

Κυριακή

Εξόρμηση στο όρος Ζάβιτσα για τον ΣΑΟΟ

Τρίπολη: Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2024 είναι προ των πυλών - Δείτε το πρόγραμμα

 

Το 5ο ετήσιο παραδοσιακό γλέντι του Λυκείου των Ελληνίδων Τρίπολης

Κινηματογράφος

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ-CIVIL WAR

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 19/04 έως και 24/04 στις 19:20 και στις 21:45

Σκηνοθεσία: Alex Garland

Σενάριο: Alex Garland

Ηθοποιοί: Wagner Moura, Nick Offerman, Cailee Spaeny, Kirsten Dunst, Jefferson White, Stephen McKinley Henderson, Nelson Lee, Evan Lai

Διάρκεια: 109 λεπτά

Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ & ΑΓΓΛΙΑ

Μία φωτορεπόρτερ (Κίρστεν Ντανστ) και μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων ακολουθούν μία γεμάτη αδρεναλίνη διαδρομή στην κατακερματισμένη Αμερική του κοντινού μέλλοντος, η οποία ισορροπεί στο χείλος του γκρεμού.

Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Εξόρμηση

Πιάνα

Η Πιάνα είναι ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε μια πλαγιά της οροσειράς του Μαινάλου και απέχει μόλις 19 χιλιόμετρα από την Τρίπολη στο οποίο κατοικούν περίπου πενήντα μόνιμοι  κάτοικοι.

Οι επισκέπτες μπορούν στην Πιάνα να απολαύσουν τον καφέ και τα τσίπουράκια τους με τα εκλεκτά εδέσματα κάτω από τον επιβλητικό πλάτανο του χωριού.

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζεις με το που φτάσεις στο χωριό είναι η πλατεία με τον πλάτανο να δεσπόζει επιβλητικά και η κεντρική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, χτισμένη πάνω σε βράχο.

Στο χωριό επίσης λειτουργεί λαογραφικό μουσείο με πλούσια και μοναδικά εκθέματα.

Ο κάμπος της Πιάνας διασχίζεται από τον ποταμό Ελισσώνα, ένα όμορφο μέρος το οποίο γίνεται πόλος έλξης για περίπατο από τους λάτρεις της φύσης.

Φτάνοντας στις πηγές του Ελισσώνα ο ήχος του νερού είναι το πρώτο πράγμα που ακούς με τα μάτια σου να γεμίζουν από ανθισμένα λουλούδια δίπλα από το νερό που τρέχει από τις πηγές.

Λίγο πιο κάτω ο καταρράκτης έρχεται για να δέσει αρμονικά το υπέροχο τοπίο που απλώνεται μπροστά σου σε συνδυασμό με τα μεγάλα δέντρα που στέκονται στις όχθες των πηγών.

Πρόκειται για ένα μέρος με την δική του ξεχωριστή ομορφιά με την φύση να δημιουργεί τις πιο ιδιαίτερες εικόνες με το τοπίο να μοιάζει με πίνακα αισθητικής ζωγραφικής.

Τέλος, το μονοπάτι του Ελισσώνα απέχει μόλις ένα τέταρτο από την Πιάνα και έχει μαζί του όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα για έναν όμορφο περίπατο.

Αν βρεθείτε στο χωριό ξεναγηθείτε στο Λαογραφικό Μουσείο, δείτε την εκκλησία της Παναγιάς με τους ιστορικούς φούρνους και απολαύστε την θέα από τον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Λαογραφικό Μουσείο

Το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο της Πιάνας είναι ένα κόσμημα του χωριού .

Μέσα στο λαογραφικό μουσείο της Πιάνας μπορείτε να δείτε φωτογραφίες κατοίκων από τα παλιά, κειμήλια της Επανάστασης του 1821, και πολλά λαογραφία αντικείμενα μιας άλλης εποχής της καθημερινότητας των κατοίκων.

Το αναγνωστήριο, ο αργαλειός, οι παραδοσιακές φορεσιές και οι φουστανέλες, τα εκκλησιαστικά κειμήλια, τα όπλα της Επανάστασης, οι τοιχογραφίες με πρόσωπα και την ιστορία του χωριού είναι ικανά να σε ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.