Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 5 - 7 Απριλίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 5 - 7 Απριλίου

Απρίλιος 05, 2024 - 16:38
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Εσπερίδα στον Άγιο Πέτρο με θέμα: «Εχθροί, ασθένειες και λιπάνσεις στην καστανιά»

Θεατρική παράσταση «Λόγω φάτσας» στο Λεωνίδιο

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Καλτεζών

Εκδηλώσεις στο χωριό Πάπαρη για το 1ο στρατόπεδο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

 

Στους καταρράκτες της Λεπίδας ο ΣΑΟΟ

Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στη μνήμη του Νίκου Κωστήρη

Κινηματογράφος

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 05/04 έως και 10/04 στις 21:30

Σκηνοθεσία: Arkasha Stevenson

Σενάριο: Tim Smith, Arkasha Stevenson & Keith Thomas

Ηθοποιοί: Sonia Braga, Ralph Ineson, Nell Tiger Free, Charles Dance, Tawfeek Barhom, Bill Nighy

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είδος ταινίας: ΤΡΟΜΟΥ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ & ΙΤΑΛΙΑ

Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία της εκκλησίας, συναντά ένα σκοτάδι που την κάνει να αμφισβητήσει την ίδια της την πίστη και αποκαλύπτει μια τρομακτική συνωμοσία που ελπίζει να φέρει τη γέννηση του κακού.

Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Εξόρμηση

Κερασιά Δήμου Τρίπολης

Ανοιξιάτικος περίπατος για όλη την οικογένεια

Πρόκειται για ένα καταπράσινο μεγάλο χωριό, με πέτρινες βρύσες, γραφικά μονοπάτια και όμορφα παραδοσιακά σπίτια, στο οποίο μάλιστα υπάρχει σηματοδοτημένο μονοπάτι, ο Περίπατος Κερασιάς, μήκους 3.3 χλμ.

Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή για όλη την οικογένεια, διάρκειας 1 ώρας σε υψόμετρο 900 - 980m. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και κάποια κομμάτια της διαδρομής όπου οι γονείς θα πρέπει να βοηθήσουν τους μικρούς συνοδούς για να περάσουν από ελάχιστα κομμάτια δύσβατου μονοπατιού.

Η διαδρομή αυτή έγινε από τον συγγραφέα Πέτρο Σαραντάκη ο οποίος είχε την έμπνευση της δημιουργίας, τον σχεδιασμό, το δημιουργικό των επιγραφών,την σηματοδότηση, την επιλογή και τον καθαρισμό των δέντρων, την εύρεση των ονομασιών τους, καθώς και τον γενικό συντονισμό του έργου (δείτε αναλυτική περιγραφή του μονοπατιού ΕΔΩ).

 

Κερασιά, το χωριό με τις περίφημες πέτρινες βρύσες

Το χωριό Κερασιά απέχει δύο χιλιόμετρα από τη Βλαχοκερασιά. Ο οικισμός έχει κηρυχθεί διατηρητέος. Τα σπίτια ακολουθούν τους παραδοσιακούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Είναι απλά και στιβαρά. Οι σιδηρές κατασκευές είναι έργο παραδοσιακών μαστόρων. Ξεκινήσαμε την πεζοπορία μας από την κάτω γειτονιά του χωριού και την αρχή του μονοπατιού. Πολύ σύντομα, βρεθήκαμε στη φύση, που στολίζεται από τα έργα των ανθρώπων, εναρμονισμένα με το περιβάλλον.

 

Το χωριό φημίζεται για τις βρύσες του, έργα έμπειρων Λαγκαδινών τεχνιτών που έγιναν με τις φροντίδες και τις δαπάνες των ομογενών Κερασιωτών.

Το νερό είναι πανταχού παρόν. Πηγές και βρύσες «στολίζουν» το χωριό και ο ταξιδιώτης ξαποσταίνει κάτω από τα δέντρα. 

Η φαντασία των παιδιών εξάπτεται από την ομορφιά της φύσης και τις πέτρινες κατασκευές και ρωτούν για όλα.

Οι χώροι είναι φροντισμένοι και προσφέρουν χαλάρωση στον επισκέπτη.

Συνεχίζουμε την πορεία μας στο πέτρινο μονοπάτι και σε λίγο βρισκόμαστε μπροστά στις όμορφες βρύσες. Οι επισκέπτες αρχικά συναντούν τις βρύσες Άνω και Κάτω Μέξια και θα γεμίσουν τα παγούρια τους με φρέσκο νερό πριν ξεκινήσουν το μονοπάτι. 

Η Δέση, η Θολωτή Κάτω Βρύση, η Μαρμαρένια Βρύση αποτελούν μοναδικά δείγματα παραδοσιακής τέχνης και τεχνολογίας μαζί.

Στη συνέχεια, ανεβαίνουμε στην πάνω μεριά του χωριού.

Στο πάνω μέρος της πλατείας βλέπουμε το μαρμάρινο Ηρώον, στο οποίο έχουν αναγραφεί τα ονόματα των Κερασιωτών που προσέφεραν τη ζωή στους στην πατρίδα. Στο κάτω μέρος υψώνεται μεγαλοπρεπής ο ενοριακός ναός του Αγίου Παντελεήμονα, έργο των πολλών Κερασιωτών μεταναστών στην Αμερική (κυρίως εγκαταστημένων στο Σικάγο). Άρχισε να κτίζεται στα πρώτα χρόνια του εικοστού αιώνα και εγκαινιάστηκε το 1921.

Τα παλιά πέτρινα σπίτι έχουν τη δική τους ομορφιά, και δείχνουν πολύ φιλόξενα.

Συνεχίζουμε την πορεία μας στο παραδοσιακό μονοπάτι.

Οι βρύσες τρέχουν, και ο ήχος του νερού με τα κελαϊδίσματα των πουλιών είναι οι μόνοι ήχοι που ακούς.

Σε αρκετά σημεία ίσως τα παιδιά χρειαστούν τη βοήθειά σας για να προχωρήσουν, ίσως πάλι ανακαλύψουν ότι μπορούν και μόνα τους να τα καταφέρουν!

 

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ με όλες τις πληροφορίες για τον ανοιξιάτικο περίπατο ΕΔΩ

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.