Πάνω από 150 ανεπιτήρητα ζώα προκαλούν ζημιές στην δημοτική ενότητα Βαλτετσίου

Πάνω από 150 ανεπιτήρητα ζώα προκαλούν ζημιές στην δημοτική ενότητα Βαλτετσίου

Μάρτιος 05, 2024 - 21:22
0 σχόλια

Το ζήτημα των ανεπιτήρητων ζώων στην δημοτική ενότητα Βαλτετσίου έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 5 Μαρτίου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου.

Όπως ανέφερε άλογα, αγριογούρουνα, τσακάλια και μοσχάρια κινούνται στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα όπως ο ίδιος έχει εντοπίσει μεταξύ Αραχαμιτών και Κάτω Ασέας. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει κάποιο ψήφισμα ή κάποια παρέμβαση, γιατί κινδυνεύουν οι διερχόμενοι οδηγοί. Επίσης πολλές είναι οι ζημιές που προκαλούν τα ζώα και στις καλλιέργειες της περιοχής.

Υπάρχει αύξηση των ανεπιτήρητων ζώων στην ύπαιθρο στην ΔΣ Βαλτεσίου είναι πάνω από 150 ζώα. Υπάρχουν άλογα, εμένα μου πετάχτηκαν 10 ζώα καθώς πήγαινα προς την Κάτω Ασέα.

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Λαγός Γιώργος ανέφερε ότι τα ανεπιτήρητα ζώα είναι ευθύνη του Δασαρχείου, τα άλογα είναι σαν τα τσακάλια, όταν δεν έχουν ιδιοκτήτη είναι ελεύθερα είπε, χωρίς όμως να γνωρίζει αν έχει αλλάξει κάτι με τις αρμοδιότητες.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.