Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Τρίπολης από τους αγρότες της Αρκαδίας (vid)

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Τρίπολης από τους αγρότες της Αρκαδίας (vid)

Οκτώβριος 07, 2015 - 12:42
0 σχόλια

Οι αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας ΠΑΣΥ Ν. Αρκαδίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7 Οκτώβρη και ώρα 11 :00 στην Εφορία της Τρίπολης.

«Στο τέλος ή θα γίνουμε επαίτες, ή Ιρακινοί και Ιρανοί. Ή θα πεινάνε τα παιδιά μας για να πληρώνουμε το κράτος», υπογράμμισε μέλος του ΠΑΣΥ στον προϊστάμενο της ΔΟΥ, ο οποίος δέχθηκε τη διαμαρτυρία και το ψήφισμα που του παρέδωσαν, υποσχέθηκε ότι θα μεταβιβάσει τα αιτήματα των αγροτών και ευχήθηκε «καλό αγώνα».

«Ξεκινάνε οι αγώνες, το φορολογικό που έρχεται είναι επώδυνο για τους αγρότες και τους διώχνει από τη δουλειά τους. Πρέπει να ξεσηκωθούν οι αγρότες και να σταματήσουν τα μέτρα. Δεν αντέχουμε το 23% ΦΠΑ, δεν αντέχουμε τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των αγροτών και κτηνοτρόφων, ο οποίος προανήγγειλε κλιμάκωση του αγώνα, με μπλόκα στους δρόμους, διαμαρτυρίες και κορύφωση των αγώνων στην Αθήνα.

Ακόμη, επεσήμανε ότι οι αγρότες της Πελοποννήσου είναι σε απόγνωση, ενώ είπε ότι αυτοί που ασκούν πολιτική λένε λόγια του αέρα και κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Φούμαρα μας λένε οι πολιτικοί, και εμείς από εδώ και πέρα, θα καλλιεργούμε φούμαρα.

Ο κ. Κολοβός, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι στις 18 Οκτώβρη στη Λάρισα θα έχουν σύσκεψη πανελλαδικά για την κλιμάκωση του αγώνα, ενώ διευκρίνισε ότι η Αρκαδία θα συμμετάσχει δυναμικά με το μπλόκο των Βουρβούρων στη Λάρισα στις 18 Οκτώβρη, όπου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα αποφασίσουν πανελλαδικά για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο κ. Μπίλιδας, κτηνοτρόφος από τη Βλαχοκερασιά, είπε ότι είναι πολύ σοβαρά τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, καθώς, με τα νέα μέτρα, οι κτηνοτρόφοι δεν θα μπορούν ούτε να εμβολιάσουν ούτε να ταΐσουν τα ζώα τους.

Ο προβληματισμός των αγροτών, όπως αποτυπώθηκε στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ Αρκαδίας, έχει ως εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφάρμοσε την αποφασισμένη από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φορολογία με φόρο 13% και προκαταβολή 27,5% από το πρώτο ευρώ ενώ τώρα προχωρά σε νέα φοροληστεία που θα φτάσει στο 26% το φόρο και στο 100% την προκαταβολή. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες είναι ανασφάλιστοι καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ φέρνουν νέες αυξήσεις που θα φτάνουν στον τριπλασιασμό των εισφορών. Άμεσα εφαρμόζουν κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ, κατάργηση της επιστροφής  για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κλπ), και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή».

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σε διαμαρτυρία αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.