Πέρασε ο προϋπολογισμός - Απουσία Σαμαρά στην ομιλία Μητσοτάκη

Πέρασε ο προϋπολογισμός - Απουσία Σαμαρά στην ομιλία Μητσοτάκη

Δεκέμβριος 18, 2023 - 09:46
0 σχόλια

Eurokinissi

Με τις ψήφους μόνο των βουλευτών της κυβέρνησης (158 «ναι», 142 «όχι») ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους, υπερψηφίζοντας ελάχιστα από τα 23 άρθρα. Σημειώνεται ότι το θέμα των αμυντικών δαπανών πέρασε με «249», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα τάχθηκαν υπέρ.

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της Υγείας, εξαγγέλλοντας αύξηση κατά 20% στις αμοιβές των εφημεριών των γιατρών, της Παιδείας, επισημοποιώντας την κατάθεση μέσα στον Ιανουάριο του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, της αύξησης των εισοδημάτων, η οποία θα προέλθει από την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, αλλά και τη σημασία της απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας με την οποία επισφραγίζεται η εμπιστοσύνη των διεθνών προς τη χώρα μια των πολιτών προς την κυβέρνηση, όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας μερικά από τα βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού.

Μετά τις έντονες διαφοροποιήσεις του από την κυβέρνηση στην τροπολογία για τους μετανάστες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε την ομιλία από το γραφείο του στη Βουλή μαζί με στενούς του συνεργάτες και ορισμένους βουλευτές.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.