Πώς θα διεξαχθεί η Γ' Εθνική - Τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό

Πώς θα διεξαχθεί η Γ' Εθνική - Τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό

Απρίλιος 06, 2021 - 21:10
0 σχόλια

Την 11η Απριλίου 2021 όρισε ως ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με σημερινή της απόφαση και όπως έγινε γνωστό, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο και θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας.

Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν και θα πάρουν την άνοδο.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

Σε ότι έχει να κάνει με τον υποβιασμό ισχύει ότι ξέραμε από την αρχή του πρωταθλήματος και από την καλοακιρινή προκύρηξη. Δηλαδή στον 7ο όμιλο όπου και συμμετέχουν οι δύο Αρκαδικές ομάδες ο Παναρκαδικός και ο Ερμής Μελιγούς θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα πέντε ομάδες με το φινάλε του πρωταθλήματος.

Επιπλέον σε ότι έχει να κάνει με τα τοπικά πρωταθλήματα και το κομμάτι της ανόδου η ΕΠΟ και εδώ είναι ξεκάθαρη τονίζοντας πως όλα θα εξαρτηθούν από το ανάψει πράσινο φως για επανέναρξη η όχι.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε η παράταση της μετεγγραφικής περιόδου για τα ερασιτεχνικά σωματεία έως τις 16/4/2021.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.