Πού πήγε η αλληλεγγύη, companero;

Πού πήγε η αλληλεγγύη, companero;

Αύγουστος 23, 2016 - 12:24
0 σχόλια

Είναι εκκωφαντική η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για την αθλιότητα στην οποία έχει περιέλθει ο λαός της Βενεζουέλας.

Ένας αριστερός λαός, ένας περήφανος λαός, ένας αλληλέγγυος στους Έλληνες λαός που έχει μπει πολύ πιο βαθιά από εμάς στο στόμα των κοράκων. Ο κ. Τσίπρας έχει ομολογουμένως πολλά στο κεφάλι του, και ένα «καυτό» φθινόπωρο να αντιμετωπίσει, αλλά ποτέ άλλοτε το κόμμα του δεν είχε σιωπήσει όταν μια χώρα αλληλέγγυα, μια χώρα αριστερή, αντιμετώπιζε καταστάσεις παρόμοια με τη σημερινή στη Βενεζουέλα.

Πού πήγε η αλληλεγγύη, σύντροφε;

Δεν αναφέρομαι στη στήριξη στον Μαδούρο, την οποία ο κ. Τσίπρας παρέσχε το 2013, όταν η... επανάσταση ήταν νωπή και εδώ και εκεί: «Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι δημοκρατικές, προοδευτικές, αριστερές αλλά και επαναστατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στη χώρα του Μπολίβαρ αλλά και στις άλλες χώρες της περιοχής που αποτίναξαν ξενοκίνητες δικτατορίες στο πρόσφατο παρελθόν και διεφθαρμένα πολιτικά καθεστώτα δεν θα επιλέξουν την ιστορική οπισθοδρόμηση. Όπως λέει ο λαός μας, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Δεν αναφέρομαι στο μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βενεζουέλας που υπέγραψε ο πρώτος εξάδελφος του Πρωθυπουργού τον Δεκέμβριο του 2015 με το Καράκας. Που έχει την ίδια αξία όση το μνημόνιο συνεργασίας με την τουρκική κρατική τηλεόραση που υπέγραψε ο πάνσοφος κ. Τσίπρας με τον Ερντογάν λίγο καιρό πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος που αποκάλυψε το πραγματικό μέγεθος της «δημοκρατίας» της γεότονος...

Αναφέρομαι σε μια ανακοίνωση, μια δήλωση στήριξης όχι για τον Μαδούρο, αλλά για έναν αλληλέγγυο, υπερήφανο λαό. Αναφέρομαι σε έναν έρανο, σε μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, έστω και μετά την ανακοίνωση αξιωματούχου της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ ότι η χώρα του αρνείται να δεχθεί βοήθεια.

Η «ιστορική οπισθοδρόμηση» που ανέφερε ο Τσίπρας στη δήλωση στήριξης του Μαδούρο ήρθε για τη χώρα της επανάστασης μέσα από την ίδια την επανάσταση. Ο ίδιος ο Μαδούρο, σε δηλώσεις του προχθές, είπε ότι αν τολμήσει και κουνηθεί η αντιπολίτευση στη χώρα του, ο Ερντογάν μπροστά του θα φαίνεται σαν μωρό. «Ο Ερντογάν θα μοιάζει με ανυπεράσπιστο μωρό σε σύγκριση με αυτό που θα κάνει η μπολιβαριανή επανάσταση εάν η Δεξιά περάσει τα όρια με ένα πραξικόπημα» τόνισε.

Ενιδαφέρουσα η αναφορά του Μαδούρο στον Ερντογάν, ο οποίος όχι αριστερός, ούτε καν δημοκράτης δεν είναι. Κάπως έτσι τα άκρα της εξουσίας συναντώνται και ενώνονται, κάπως έτσι η επανάσταση γίνεται καθεστώς.

Και ο περιούσιος λαός; Ε, ας πεινάσει, για το καλό της επανάστασης. Ας πεθάνει από τις αρρώστιες, για το καλό της επανάστασης. Για να δει τον επαναστατημένο του ηγέτη να γίνεται λύκος και να στρέφεται εναντίον του, τώρα που βλέπει ότι η δημοτικότητά του κατακρημνίζεται.

Τόση ήταν η αγάπη σου, σαν τις βροχές του Μάη για τον αλληλέγγυο, υπερήφανο, αριστερό λαό της Βενεζουέλας. Ούτε μια δήλωση, ένα διάβημα, μια διαμαρτυρία. Για τον λαό. Όχι για τον Μαδούρο.

Ηasta la Victoria siempre, αλλά για ποιον...

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.