Προσφυγόπουλο πνίγηκε στο κέντρο φιλοξενίας της Μυρσίνης στην Ηλεία

Προσφυγόπουλο πνίγηκε στο κέντρο φιλοξενίας της Μυρσίνης στην Ηλεία

Οκτώβριος 24, 2016 - 08:44
0 σχόλια

Μόλις 18 μηνών ήταν το αγοράκι που βρέθηκε νεκρό μέσα στην πισίνα του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, η οποία ήταν μισογεμάτη από νερό της βροχής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του την ώρα του παιχνιδιού. Νωρίτερα, οι πληροφορίες από διάφορα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για πνιγμό μεγαλύτερου παιδιού.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα. Το παιδάκι έπαιζε στο χώρο και έπεσε μέσα στην πισίνα που είχε γεμίσει με τα νερά της βροχής. Το βρήκαν αναίσθητο οι γονείς του.

Οι εθελοντές που βρίσκονται στο Κέντρο εκείνη την ώρα προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή με μαλάξεις, αλλά όλα είχαν τελειώσει.

Τις επόμενες στιγμές που ενημερώθηκε η Αστυνομία επικράτησε ένταση με τους Σύριους να αρνούνται να παραδώσουν το παιδί για να μεταφερθεί σε κοντινό Κέντρο Υγείας. Τελικά με παρέμβαση των εθελοντών εισήλθε το ασθενοφόρο που παρέλαβε το παιδάκι και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patris News, η μητέρα του άτυχου νηπίου, η οποία είναι ετοιμόγεννη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Δηλώσεις του δημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του νηπίου, ηλικίας περίπου δύο ετών, που έχασε σήμερα το απόγευμα την ζωή του, μέσα στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στην Μυρσίνη της Ηλείας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, από το πόρισμα της νεκροψίας - νεκροτομής, θα αποδειχθεί αν ο θάνατος του νηπίου οφείλεται σε πνιγμό ή σε κτύπημα από την πτώση.

Όσον αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το παιδί μέσα στην πισίνα, η οποία είχε γεμίσει με νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως κατά πάσα πιθανότητα ξέφυγε της προσοχής των γονιών του.

Αμέσως μετά, όπως πρόσθεσε ο Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, εθελοντές προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο νήπιο, ενώ στην συνέχεια διακομίστηκε στο κέντρο υγείας στην Γαστούνη, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λίγη ώρα μετά το τραγικό γεγονός υπήξε αναστάτωση στο κέντρο φιλοξενίας, αφού πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη μόνιμου γιατρού.

Στο μεταξύ, η μητέρα του νηπίου η οποία είναι έγκυος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διότι παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας.

Όσον αφορά στο νήπιο που έχασε την ζωή του και τους γονείς του, είχαν έλθει από την Συρία, μαζί με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας και εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της Μυρσίνης, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί.

(Με πληροφορίες από: Patranews.gr, ilialive.gr, patris news, ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.