Πρώτες βοήθειες για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Τρίπολη (vid)

Πρώτες βοήθειες για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Τρίπολη (vid)

Σεπτέμβριος 28, 2016 - 19:13
0 σχόλια

Ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος διαλέξεων για την παροχή πρώτων βοηθειών την οποία διοργάνωσε η ομάδα Under6, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου με στόχο την παροχή των Πρώτων Βοηθειών μέσα στον χώρο του σπιτιού, του σχολείου αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.

Λίγο πριν από την έναρξη του σεμιναρίου ο κ. Δημήτρης Μουρλούκος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής και η κυρία Μαρία Πατσιλίβα Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια μας μίλησαν για τη νεοσύστατη ομάδα αλλά και για τους στόχους της.

Το Under6 δημιουργήθηκε από γονείς για γονείς, με στόχο τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Μέσω ενός πρότυπου κοινωνικού δικτύου, οι γονείς έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και οργανώνουν δραστηριότητες που αυξάνουν τον δείκτη "κοινωνικής ευφυΐας", απαραίτητο για όλα τα παιδιά που θέλουν να είναι ευτυχισμένα και εν τέλει επιτυχημένα στην ενήλικη ζωή τους.

Το σεμινάριο ήταν βιωματικό και περιελάμβανε ομιλία από την κυρία Μαρία Σταματόπουλου η οποία είναι Νοσηλεύτρια Εκπαιδεύτρια του περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης.

Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν για όλους τους γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας (βρέφη, νήπια, παιδιά δημοτικού), με κεντρικό μήνυμα "Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις". Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, με επίδειξη των Πρώτων Βοηθειών και είναι οργανωμένο στις παρακάτω ενότητες:

Αξιολόγηση- Εκτίμηση συμβάντος- Κλήση ΕΚΑΒ
Τραύματα
Ρινορραγία
Δηλητηριάσεις
Επιληψία
Πνιγμονή
Αφαίρεση ξένων σωμάτων
Ασφυξία - ΚΑΡΠΑ

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε το site
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Πρώτες βοήθειες για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τον Ερυθρό Σταυρό


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.