Σκέψεις, σενάρια και παρασκήνιο για την νέα Γ’ Εθνική

Σκέψεις, σενάρια και παρασκήνιο για την νέα Γ’ Εθνική

Μάιος 12, 2022 - 16:30
0 σχόλια

Χοντρό παιχνίδι φαίνεται να εξελίσσεται σε ότι έχει να κάνει με τον καταρτισμό της νέας Γ’ Εθνικής κατηγορίας από την καινούρια αγωνιστική σεζόν έπειτα από την κερδισμένη έφεση στην υπόθεση του Μακεδονικού για τον αγώνα με τη Λευκίμμη.

Η αρχική προκήρυξη της Γ’ Εθνικής προβλέπει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν σε 4 ομίλους των 18 ομάδων όμως κυκλοφορεί σενάριο πως δεν έχουν σταματήσει οι σκέψεις την προσπάθεια για επαναφορά του κρητικού ομίλου που παράλληλα ίσως δημιουργήσει ένα ντόμινο εξελίξεων σε συνδυασμό και με το τι θα γίνει και με τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει.

Ένα σενάριο που έχει σκάσει και παίζει τις τελευταίες ώρες στις ποδοσφαιρικές πιάτσες της πρωτεύουσας αναφέρει πως υπάρχουν σκέψεις να υποβιβαστούν μόνο οι δύο τελευταίοι που τερμάτισαν στους ομίλους και να δοθεί οι επιλογή συμμετοχής στις άλλες ομάδες.

Από την άλλη πάλι η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής που συντάχθηκε το περσινό καλοκαίρι έχει τριετή διάρκεια και η μείωση των ομάδων και των ομίλων προβλέφτηκε κατ’ εντολή της FIFA και της UEFA κάνοντας το σενάριο που γράψαμε πιο πάνω δύσκολο όχι όμως και ακατόρθωτο μιας και θα διεξαχθούν εκλογές στην ΕΠΟ και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σε μια τέτοια περίπτωση (εάν και εφόσον) ανοίγει μια μικρή ίσως χαραμάδα ελπίδας για τον Παναρκαδικό να παραμείνει στην Γ’ Εθνική έστω και από το παράθυρο παρότι η ομάδα αγωνιστικά υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα Αρκαδίας από την νέα σεζόν.

Ασφαλώς και μιλάμε σε θεωρητικό για την ώρα επίπεδο αφού πέραν από τα σενάρια και τις τελικές αποφάσεις της ΕΠΟ εκκρεμεί και η Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού (Τετάρτη 25 Μαΐου) που άπαντες αυτή την στιγμή κρατούν κλειστά χαρτιά αναφορικά με το ποια θα είναι η νέα διοίκηση του τριφυλλιού και ποιο τελικά θα είναι το μέλλον του σωματείου αρχικά σε εσωτερικό επίπεδο.

Οι ενδείξεις πάντως γύρω από το ρεπορτάζ της ΕΠΟ αλλά και από πληροφορίες που παίζουν ως σενάρια στην Αθήνα μας προϊδεάζουν για μια σειρά από αρκετές ζυμώσεις και σκέψεις για το νέο πρωτάθλημα από πλευράς Ομοσπονδίας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.