Στα λευκά το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου (pics)

Στα λευκά το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου (pics)

Νοέμβριος 30, 2016 - 11:32
9 σχόλια

Το πρώτο χιόνι έπεσε στο Μαίναλο και το Χιονοδρομικό Κέντρο "άσπρισε".

Ο υπεύθυνος και ανάδοχος του χιονοδρομικού κ. Θοδωρής Χρονόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ανέφερε ότι το χιόνι είναι στα 5 εκατοστά, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζεται προσοχή λόγω του πάγου και της ομίχλης.

Το σαλέ θα ανοίξει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ενόψει και του Weekend-Warriors.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου θα μεταμορφωθεί σε ένα χώρο γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές με εντυπωσιακά φυσικά και τεχνητά εμπόδια.

Η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη και η έναρξη είναι στις 10:30. Θα έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν και να εμψυχώσουν τους συμμετέχοντες με την παρουσία τους σε όλο το μήκος της διαδρομής, να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου αλλά και να δώσουν τον δικό τους παλμό. Οι συμμετοχές είναι περίπου 200.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι ο καιρός δείχνει να ανοίγει και δεν προβλέπεται νέο χιόνι μέχρι και την Κυριακή απόγευμα.

Επίσημα το σαλέ θα ανοίξει στις 23 Δεκεμβρίου εκτός κι αν χιονίσει και ανοίξει νωρίτερα.

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου.


9 Σχόλια

σουυπερρρρρ ετοιμαστε τα χιονοπεδιλα σας! έριξε 5 πόντους πασπαλα! ναιιιιιιιι yahooooooooo

Το Μαιναλο έχει θέμα με το χιόνι και λειτουργεί ελάχιστα Σβ/κα το χρόνο.Αυτό φαίνεται και απο τις δηλώσεις των υπευθυνων όπου και με 2-3 πόντους χιονι,βαζουν τα καλά τους να κάνουν παρτυ.

Ρε σεις, διαβάσατε καθόλου τι λέει το άρθρο πριν σχολιάστε? Το χιονοδρομικό θα ανοίξει επίσημα στις 23 Δεκέμβρη, λέει. Εκτός κι αν, νωρίτερα, χιονίσει αρκετά. Απλά αυτό το Σ/Κ έχει κάποιο event, το οποίο είναι άσχετο με το χιόνι, κι όσοι καλοί προσέλθετε. Μην τους "σταυρώνετε" τους ανθρώπους χωρίς λόγο.

@ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ - Με εξαίρεση την περυσινή χρονιά, που είχαν πρόβλημα όλα τα χιονοδρομικά στην Ευρώπη, το Μαίναλο τα τελευταία 4 χρόνια είχε αρκετά μεγάλες σαιζόν. Είναι ντροπή να γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν. Προφανώς δεν έχεις καμία επαφή με το χιονοδρομικό και δεν γνωρίζεις.

ρε παιδια ειπανε να τα χωνουμε αλλα οχι κι ετσι,θυμαμαι απο παλια το μαιναλο οταν εριχνε χιονια και λειτουργουσε συνεχεια ,τωρα αν ειχε αυτα τα χιονια σιγουρα θα ηταν πολυ καλυτερο,το οτι δε ριχνει χιονι δλδ μας φταιει οποιος και να το εχει και να το λειτουργει? ελεος ρε σεις ............

Μεσοσταθμικά εάν το παρακολουθήσει κάποιος ,το χιονοδρομικό αυτο δουλευει 2-3 Σβ/κα το χρόνο. Δηλαδή άλλες χρονιές καθόλου ,άλλες 1,άλλες 3 -5 και εξαιρετικά σπάνια 10 Σβ/κα.Επειδη οι χρονιές με λίγο ή καθόλου είναι πάρα πολλές ,ο τρόπος επικοινωνίας ενός χιονοδρομικού με τόσο χαμηλά ποσοστά χιονιού θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένος.Κάθε φορά όταν πασπαλίζει... 2-3 πόντους χίόνι μοιράζονται πανηγυρικά δελτία τύπου που προσκαλούν τον κόσμο να.... απολαύσει το χιόνι.Επειδή κάποιος έγραψε για ντροπές ε ,αυτό ακριβώς είναι ντροπή για ένα χιονοδρομικό με ιστορία σχεδόν μισού αιώνα.

@ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ - Συνεχίζεις να γράφεις ψέματα. Αν αφήσουμε την περυσινή χρονιά, τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή το 2015 και το 2014 δούλεψε πάνω από 7 ΣΚ. Καθόλου 1 φορά τα 10 χρόνια. 2-4 ΣΚ είναι 2-3 φορές τα 10 χρόνια. 5+ ΣΚ 6-7 φορές τα 10 χρόνια. Και φυσικά εκτός από τα ΣΚ υπάρχουν και οι καθημερινές. Μάρτιο στο Μαίναλο έχουμε κάνει πολλές φορές σκι. Άσε τα προσωπικά, που πιθανότατα έχεις, στην άκρη και μην δυσφημείς ένα το χιονοδρομικό. Δεν είναι Πήλιο το Μαίναλο. Πανέμορφο το Πήλιο αλλά εκεί έχουν τεράστιο θέμα λόγω υψόμετρου. Ούτε Καλάβρυτα είναι φυσικά, αλλά 1,5 μήνα σαιζόν τον έχει χαλαρά.

Μιας και αναφέρθηκε το Πήλιο στην κουβέντα ,να αναφέρω οτι αύριο 3/12/16 ξεκινάει τη λειτουργία του με μισό μέτρο χιόνι.

@ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ - Μετά από 2-3 χρόνια που σχεδόν δεν δούλεψε καθόλου, ναι θα είναι ανοιχτό αυτό το ΣΚ. Μιλάς για βουνό με κορυφή στα 1471 μέτρα. Τα Καλάβρυτα δεν θα ανοίξουν. Ούτε ο Παρνασσός. Ούτε η Βασιλίτσα. Στο Πήλιο έχω κάνει σκι και μακάρι να έχει σαιζόν φέτος. Αλλά έχει τεράστιο πρόβλημα με τις θερμοκρασίας λόγω ύψους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.