Στις 19 Ιουνίου δικάζονται οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στις 19 Ιουνίου δικάζονται οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Απρίλιος 26, 2024 - 19:18
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 εκλεγμένων βουλευτών των Σπαρτιατών, του Ηλία Κασιδιάρη και ενός δικηγόρου για την υπόθεση της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε προσωπικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων στις περσινές εκλογές, για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση στον έγκλειστο των φυλακών Δομοκού και για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα στον δικηγόρο.

Οι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές, που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες», είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων ενώ σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση. Παράλληλα, κατηγορούμενος είναι και δικηγόρος, που μετείχε στις επαφές των υποψηφίων τότε βουλευτών με τον έγκλειστο πρώην βουλευτή, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην εξαπάτηση των εκλογέων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.