Συνεχείς οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων, λέει ο Σκρέκας

Συνεχείς οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων, λέει ο Σκρέκας

Απρίλιος 19, 2024 - 17:40
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Μιλώντας σήμερα (Παρασκευή 19/4) στο Κανάλι Ένα 90.4 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σαραντάκο και Βελίκα Καραβάλτσιου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τη διεθνή αύξηση του πετρελαίου, ανέφερε πως οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων είναι συνεχείς και «επιβάλλονται σχεδόν κάθε εβδομάδα τα αντίστοιχα πρόστιμα» προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από την αθέμιτη κερδοφορία. Σημείωσε, πως η χώρα μας δεν μπορεί να επηρεάσει τις τιμές αυτές, αφού δεν παράγει πετρέλαιο, ούτε έχει υψηλή κατανάλωση συγκριτικά με τα άλλα κράτη τέτοιων προϊόντων.

Διευρύνοντας το πλαίσιο, αναφέρθηκε εκτενώς στο φαινόμενο της ακρίβειας και στις αυξήσεις – φωτιά που βλέπουν τα βασικά είδη διατροφής, επισημαίνοντας ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης του προβλήματος έχουν αποδώσει καρπούς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα «καλάθια» που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο, τα οποία βοηθούν τον καταναλωτή να ψωνίζει φθηνότερα προϊόντα κυρίως όσον αφορά τη διατροφή. Αναγνώρισε, όμως, ότι, παρότι η Ελλάδα βρίσκεται στον μέσο όρο της Ε.Ε. όσον αφορά τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, χρειάζονται ακόμη αρκετά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.