Συντήρηση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης - Δύο προσλήψεις

Συντήρηση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης - Δύο προσλήψεις

Δεκέμβριος 14, 2023 - 11:30
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου Nigel Copage

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας προκηρύσσει την πρόσληψη ΥΕ Εργατών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του υποέργου 1 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΦΑΣΗ Α΄: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ Β ΚΑΙ Γ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ» της Ομώνυμης Πράξης.

Το υποέργο που θα εκτελεστεί αφορά στα εξής:

α) Αποκατάσταση των κερκίδων Β και Γ του αρχαίου θεάτρου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στερέωση, συγκόλληση, συμπλήρωση με φυσικό τεχνητό λίθο και  ανάταξη των κατά χώρα σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη εφαρμογής.

β) Συντήρηση του συνόλου των κατά χώραν σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών των κερκίδων Β και Γ, η οποία περιλαμβάνει χημικό και μηχανικό καθαρισμό, πλήρωση ρηγμάτων και στερεώσεις, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

γ) Μελέτη κατασκευής αγωγού συλλογής ομβρίων υδάτων ανάντη των κερκίδων και παροχέτευσής τους εκτός του χώρου του αρχαίου θεάτρου

δ) Εκπόνηση συμπληρωματικών μελετών μικρής έκτασης για ειδικά ζητήματα που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών και θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά την εκτέλεσή τους.

ε) Υποστηρικτικές εργασίες πεδίου, όπως αποψιλώσεις, αποχωματώσεις, ανασκαφικοί καθαρισμοί και διερευνητικές τομές.

στ) Αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης του συνόλου του κοίλου του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης με σύγχρονες μεθόδους (δισδιάστατη και τρισδιάστατη αποτύπωση με χρήση φωτογραμμετρικών μεθόδων), που θα αποδώσουν τη γεωμετρία του στον χώρο και θα παράξουν επεξεργάσιμα αρχεία με γεωμετρικά στερεά και γραμμικές αποτυπώσεις.

ζ) Προμήθεια ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου για τη μεταφορά Α.Με.Α. από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου στο χώρο του θεάτρου.

η) Σύνταξη, κατασκευή και τοποθέτηση δίγλωσσων πινακίδων πληροφόρησης σε επιλεγμένα σημεία του χώρου του αρχαίου θεάτρου, καθώς έκδοση δίγλωσσου, και σε γλώσσα Braille, ενημερωτικού φυλλαδίου για το έργο που θα εκτελεσθεί.

Λόγω των ειδικών απαιτήσεων και της φύσης του έργου όπως περιγράφεται πιο πάνω και για την έντεχνη και εμπρόθεσμη υλοποίηση των ανωτέρω εργασιών εντός των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων της πράξης και της Προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027 απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού με τις ειδικότητες που αποτυπώνονται στον ακόλουθο πίνακα. Η κάθε σύμβαση εργασίας θα αφορά σε χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη αυτού

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΥΕ Εργατών

2

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση efaark@culture.gr, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή ,είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Καλαβρύτων 211 Τρίπολη – Τ.Κ 22100, απευθύνοντάς την στην Γραμματεία της ΕΦΑ Αρκαδίας υπόψιν κ. Σ. Ανδρικοπούλου, (τηλ. επικοινωνίας: 2710 225243), εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερολογιακών ημερών που αρχίζει από την επομένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.culture.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας έως 17/12/2023.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.