Τα πυρόπληκτα χωριά της Γορτυνίας εκπέμπουν SOS

Τα πυρόπληκτα χωριά της Γορτυνίας εκπέμπουν SOS

Δεκέμβριος 13, 2023 - 20:31
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στην εξ αποστάσεως τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου τέθηκε προς το Δήμαρχο από το σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Στρίκο Δημήτριο το θέμα «μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στα πυρόπληκτα χωριά του Δήμου» αναφέροντας ότι “δύο και πλέον χρόνια μετά την πυρκαγιά οι κάτοικοι των χωριών αυτών βιώνουν καθημερινά την πτώση δέντρων σε κεντρικούς και σε αγροτικούς δρόμους καθώς και σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς διακοπές ρεύματος. Είναι βέβαιο ότι λόγω καιρικών συνθηκών οι πτώσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα”.

Για το λόγο αυτό έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα:
1. εάν ο Δήμος έχει συγκροτήσει ή προτίθεται να συγκροτήσει ομάδα άμεσης παρέμβασης για το άνοιγμα των δρόμων,
2. τι ενέργειες έχει κάνει προς ΔΕΔΔΗΕ ώστε να κόψει τα καμένα δέντρα περιμετρικά του δικτύου της και
3. τι ενέργειες έχει κάνει προς Δασαρχείο Βυτίνας για το κόψιμο των καμένων δέντρων στις δασικές περιοχές και ιδιαίτερα αυτά που γειτνιάζουν με κεντρικούς και αγροτικούς δρόμους.

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι η αρμοδιότητα του Δήμου είναι η κοπή δένδρων εντός οικισμού!!!!!!! και ότι πρέπει να απευθύνονται οι κάτοικοι στο Δασαρχείο και στη ΔΕΔΔΗΕ!!!

Την ίδια απάντηση έδωσε και ο αντιδήμαρχος κ. Μπόρας την επόμενη μέρα σε επικοινωνία για το άνοιγμα αγροτικού δρόμου από πτώση δέντρου.

Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων χωριών αφήνονται στο έλεος του καιρού. Ιδιαίτερα δε αυτών των χωριών που δεν πλειοψήφησε η παράταξη του Δημάρχου!!!

Καλούμε τη δημοτική αρχή ν΄ ανταποκριθεί στο ρόλο της και να στηρίξει εμπράκτως τα πυρόπληκτα χωριά .

Για να μην γίνει ο βίος αβίωτος των κατοίκων των χωριών αυτών στο διάβα του χειμώνα και - με το ρίσκο να κατηγορηθούμε για υπερβολή - να μη θρηνήσουμε θύματα.

"Γορτυνία που μας αξίζει"


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.