Θερμοπλαστικές μεμβράνες στις διαβάσεις πεζών στη Μεγαλόπολη

Θερμοπλαστικές μεμβράνες στις διαβάσεις πεζών στη Μεγαλόπολη

Ιούνιος 22, 2016 - 12:22
0 σχόλια

Ανανέωση των διαγραμμίσεων στις διαβάσεις πεζών στην Μεγαλόπολη γίνεται από τον Δήμο , για πρώτη φορά όμως χρησιμοποιούνται Θερμοπλαστικές μεμβράνες αντί του συμβατικού τρόπου με την χρήση ειδικής μπογιάς.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπάζιος επέλεξε αυτόν τον τρόπο , δεδομένου ότι χρησιμοποιείται  πλέον παντού αφού προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το βάψιμο.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα είναι ότι είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον σε σχέση με τα χημικά που περιέχονται στην μπογιά, είναι πιο ανθεκτικό, είναι αντιολισθητικό για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς και είναι πιο ευδιάκριτο ειδικά όταν βρέχει. Επίσης επειδή η αντοχή του είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το βάψιμο , σε βάθος χρόνου είναι και πιο οικονομικό.

Αναλυτικά το υλικό αυτό έχει ως εξής:

ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ

Οι θερμοπλαστικές μεμβράνες διαγράμμισης είναι ένα προκατασκευασμένο υλικό σήμανσης έτοιμο για χρήση, που μπορεί να εφαρμοστεί όλο το χρόνο. Αποτελείται από ρητίνες, διοξείδιο τιτανίου, υαλοσφαιρίδια και άλλα πληρωτικά υλικά. Χάρη στο θερμοπλαστικό τους υλικό, συγχωνεύονται με το έδαφος όταν αυτό θερμαίνεται, κάτι που τις καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικές σε περιοχές έντονης κυκλοφοριακής κίνησης. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι μπλε, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, λευκό και μαύρο και με εξωτερικές διαστάσεις μήκους 1 m και πλάτους από 50 έως 500 mm.

Χαρακτηριστικά : Τα υαλοσφαιρίδια που είναι διάσπαρτα στην επιφάνεια τους εξασφαλίζουν εξαιρετική αντανάκλαση, απαραίτητη για άνετη και ασφαλή οδήγηση ιδιαίτερα τη νύχτα. Μπορεί να κοπεί σε όλα τα οδικά σύμβολα, γραμμές, βέλη, οχήματα, παραστάσεις ΑΜΕΑ, γράμματα και αριθμούς.

Τοποθέτηση : Η τοποθέτησή τους γίνεται εύκολα με τη χρήση φλόγιστρου προπανίου σε καθαρή επιφάνεια. H σωστή εφαρμογή της θερμοπλαστικής μεμβράνης εξασφαλίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τις βασικές απαιτήσεις του ΕΝ 1436.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στην τοποθέτηση του στην πόλη της Μεγαλόπολης , πρόσφεραν εθελοντικά την βοήθεια τους και την εργασία συγκόλλησης ο κ. Κωνσταντακόπουλος  με τον πρόεδρο της κοινότητας Μακρυσίου κ. Πριλίγκο, αφού δεν υπάρχει στην περιοχή μας εξειδικευμένο συνεργείο για την τοποθέτηση.

Δείτε φωτογραφίες από την διαδικασία κόλλησης των νέων διαγραμμίσεων από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.