Της Αλώσεως και της... Ξεσαλώσεως

Της Αλώσεως και της... Ξεσαλώσεως

Σεπτέμβριος 22, 2016 - 21:03
0 σχόλια

Φιλαράκια μου καλά και αγαπημένα, γεια σας! Τι κάνετε, μαναράκια μου; Ησύχασε το κεφάλι σας από τα νταούλια και τα κλαρίνα; Αν ναι, είστε έτοιμοι για τα «μπαμ-μπουμ» των πυροτεχνημάτων της Αλώσεως.

Άλωση με Πάκη - ήρεμη δύναμη έχει άλλη αίγλη!

Άλωση με φράγκα, θα έχει αίγλη; Της Ξεσαλώσεως θα γίνει, λέει η αντιπολίτευση, στη μεγάλη της Τρίπολης γιορτή. Εμ, κοντά 60.000 ευρώ για να μας διαβάσει ο Κόκλας πέντε στίχους δεν παραπάει; Σαν τον Γιάννη Μπέζο, ο Μήτσος θα μπορούσε να πει «είναι ακριβή η γιορτή, μου αξίζει». Και από την άλλη, μόνο 20 ψωροχιλιάρικα θα δώσει ο Δήμος για τις πλημμύρες.

Παιδιά, είπαμε: Άρτος και θεάματα. Εσείς έχετε πέσει με τα μούτρα στα θεάματα!

Μόνο που δεν προλαβαίνει ο Μήτσος να στήσει το μαυσωλείο του Γέρου με τους ευζώνους να το φυλάνε. Μην στενοχωριέσαι, Μήτσο μου, κι άνοιξε κανένα Facebook επειδή μαυσωλείο μπορεί να μην έχεις, αλλά οι εύζωνοι μπορεί να σου έρθουν από... αλλού!

Ωραία ήταν στο συμβούλιο, δεν μπορώ να πω. Επιστροφή στις νυχτερινές ώρες, ύπνος στα έδρανα, η ρουτίνα μας, βρε αδερφέ. Και η γνωστή ασυνεννοησία: ούτε τον καθιερωμένο καφέ πριν από την παρέλαση δεν μπορούσαν να προγραμματίσουν! Δεν πειράζει, παιδιά, όλη η Τρίπολη μια καφετέρια είναι εκείνη την ημέρα, κάπου θα βρεθείτε.

Κωστάκη, Κωστάκη... Ο Χρόνος-Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του, εσύ είσαι ο Χρόνος που τρώει τον... εαυτό του! Τρως χρόνο με το να παραπονιέσαι συνέχεια ότι δεν σε αφήνει ο Τάσος να μιλήσεις. Πες ό,τι έχεις να πεις, άσε τα παράπονα να τελειώνουμε! Αυτόν τον κανονισμό πια... τον γλωσσόφαγες!

 Θα πέσουν μηνύσεις για ένα τηλεφώνημα, φιλαράκια μου καλά! Βρε εδώ, βρε εκεί, σαν τα σχολιαρόπαιδα πήγαν να πιαστούν στα χέρια, μοιράζοντας το θέμα σε όλους τους παρευρισκομένους! Και όλα αυτά για μία κλήση!
Αυτά τα ξέρει ο μπαμπάς σας ή λείπει ο γάτος και χορεύουν τα ποντίκια;

Να σου και το πρωτοκλασάτο όνομα του κόμματος στα πέριξ… Ξύπνησαν μνήμες παρελθόντος χρόνου και προεκλογικού. Σαν σε νυφοπάζαρο βγήκαν οι δευτεροκλασάτοι και τριτοκλασάτοι καμαρωτοί-καμαρωτοί. Η μιζέρια σε όλο της το… μεγαλείο!

Στην έκθεση, όμως, για τα αρχεία του Ανδρέα δεν πάτησε ο πρωτοκλασάτος και έτσι δεν γνώρισε δόξα… Τρεις κι ο κούκος.

Έδωσα κι εγώ, φιλαράκια μου, το «παρών» μαζί με εκατοντάδες συμπολίτες που ευχήθηκαν να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του Σταύρακα. Ήταν όλοι εκεί, ανάλογη παρουσίαση βιβλίου δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη μας. Τι γόβες, τι μακριά φορέματα, μια βραδιά τζίτζι και καρατζίτζι στη βροχερή μας πόλη.
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.