Τρίπολη: Ελλείψεις σε φάρμακα - Προσοχή, σε έξαρση κορωνοϊός και ιώσεις

Τρίπολη: Ελλείψεις σε φάρμακα - Προσοχή, σε έξαρση κορωνοϊός και ιώσεις

Ιανουάριος 03, 2024 - 16:36
0 σχόλια

Φωτογραφία EUROKINISSI

Ουρές είκοσι και πλέον ατόμων ήταν το σκηνικό που «στόλιζε» ο εορταστικό κλίμα της Πρωτοχρονιάς στα φαρμακεία που εφημέρευαν στην Τρίπολη.

Ιώσεις, βήχας, πυρετός και κορωνοϊός ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα μικρούς και μεγάλους.
 

Τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά κορωνοϊού και λοιμώξεων τις τελευταίες ημέρες και ο υποεφοδιασμός των φαρμακείων οδήγησαν στο άδειασμα των ραφιών από τεστ κορωνοϊού και γρίπης και λοιπόν φαρμάκων τα εφημερεύοντα φαρμακεία που ήταν ανοιχτά τις γιορτές στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν χθες Τρίτη 2 Ιανουαρίου στα σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων στην Τρίπολη. Από τα παραπάνω κρούσματα απουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων που διαπιστώθηκαν σε φαρμακεία ή που προέκυψαν από τα τεστ που έκαναν οι πολίτες στο σπίτι.

Οι συναθροίσεις των εορτών και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους οδήγησαν στην έξαρση του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να καλούν τους πολίτες στη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Μέσα στις γιορτές οι προσελεύσεις στα νοσοκομεία είναι αυξημένες ενώ και στα φαρμακεία καταγράφονται ουρές από πολίτες που αναζητούν σελφ-τεστ, αντιβιώσεις και εισπνεόμενα φάρμακα.

Ο υποεφοδιασμός από τις αποθήκες και από συγκεκριμένες εταιρείες άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων, αφήνοντας τους φαρμακοποιούς έκθετους και τους ασθενείς ακάλυπτους.

Παρά τις απαγορεύσεις εξαγωγών από τον ΠΣΦ, οι ελλείψεις παρουσιάστηκαν κυρίως σε αντιικά, τεστ covid, προστατευτικές μάσκες και αντιβιοτικά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας κυρία Βασιλική Φράγκου ενημερωθήκαμε για την έκταση του προβλήματος.

Η έξαρση της γρίπης και του κορωνοϊού είναι δεδομένη, πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν στα φαρμακεία για να εξεταστούν για κορωνοϊό και δυστυχώς τα περισσότερα τεστ βγαίνουν θετικά.

Υπήρξε πρόβλημα με τη προμήθεια φαρμάκων καθώς οι εταιρίες ήταν κλειστές τις προηγούμενες μέρες λόγω εορτών. Τώρα που ανοίγουν οι εταιρίες, θα φανεί η έκταση των ελλείψεων

Αρκετά από τα Self Test Covid (Κορωνοϊού) & Γρίπης βγαίνουν θετικά και στις δύο περιπτώσεις αφού μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη των δύο ασθενειών, είπε.

Να αναφέρουμε ότι τα κύρια συμπτώματα του κορωνοϊού είναι ο πονόλαιμος και η καταρροή, αφού ο ιός προσβάλλει το ανώτερο αναπνευστικό. Να επισημάνουμε ότι υπάρχουν και οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που δεν γνωρίζουν ότι νοσούν και μεταφέρουν στην κοινότητα τον ιό.  Τα κύρια συμπτώματα της γρίπης είναι οι μυαλγίες και ο πυρετός.

Η κυρία Φράγκου, κλείνοντας, έκανε σύσταση τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας.

Προσέχουμε και φοράμε μάσκα, αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας και τα μέτρα προστασίας του γενικού συνόλου. Ο καθένας μας πρέπει να δείξει συλλογική ευθύνη και ευαισθητοποίηση

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.