Τρίπολη: Πάσχα στο Σέχι... παλιά (pics)

Τρίπολη: Πάσχα στο Σέχι... παλιά (pics)

Μάιος 05, 2024 - 09:28
0 σχόλια

Ίσως και το μεγαλύτερο Λαμπριάτικο γλέντι της Τρίπολης!! Όπου κάθε σπίτι και μια ψησταριά .Πόρτες ανοιχτές αλλά και και  καρδιές ορθάνοιχτες!!

Από νωρίς το πρωί, ξημερώματα, γέμιζε κάπνα η γειτονιά από τα κλήματα που θα έδιναν τη καλή φωτιά για να ψηθούν τ' αρνιά. Με την πρώτη τσίκνα άρχιζε και το γλέντι.

Οι νταμιτζάνες με το κρασί πάντα γεμάτες, κοψίδια στα κάρβουνα για να ξεγελάμε την πείνα μας μέχρι να ψηθεί τ αρνί.΄Τα τσουγκρίσματα  των αβγών το Χριστός Ανέστη και η απάντηση Αληθώς Ανέστη ο Κύριος, βγαλμένα από την καρδιά !!

Όλη η γειτονιά γινόταν ένα και το γλέντι κρατούσε μέχρι αργά το βράδυ !!Φωνές χαρούμενες, γέλια ,καλαμπούρια και πειράγματα  γέμιζαν χαρούμενα τη μέρα. Ας είναι αυτές οι φωτογραφίες ένα μνημόσυνο σ αυτούς που έφυγαν και μια θύμηση σ' αυτούς που τα έχουν ακόμα στη μνήμη τους και μια ευχή και ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η χαρούμενη Λαμπριάτικη παράδοση. 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Φωτογραφίες του Δημήτρη Σίδερη, «Παλιές Φωτογραφίες και Γραφικοί Τύποι της Παλιάς Τριπολιτσάς» στο Facebook


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.