Φτιάξαμε την... απόλυτη πορτοκαλόπιτα στην «Άρκτο» στην Καρύταινα (pics,vid)

Φτιάξαμε την... απόλυτη πορτοκαλόπιτα στην «Άρκτο» στην Καρύταινα (pics,vid)

Δεκέμβριος 29, 2023 - 22:00
0 σχόλια

Στην πρόσφατη απόδρασή μας στην Καρύταινα, στο ιστορικό χωριό του Κολοκοτρώνη, τρυπώσαμε στο καφέ - εστιατόριο - γλυκοπωλείο «Άρκτος» και δοκιμάσαμε τα υπέροχα εδέσματα που φτιάχνουν οι αδελφές Ταγκαλάκη.

Η κυρία Γιάννα Ταγκαλάκη, ιστορικός και ιδιοκτήτρια του καφέ «Άρκτος», και η αδερφή της διατηρούν εδώ και έξι χρόνια το κατάστημα και σερβίρουν πολλά παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά.

Δοκιμάσαμε την τέλεια πορτοκαλόπιτα που η Γιάννα είχε ετοιμάσει και της ζητήσαμε να μας κάνει μια γρήγορη παρουσίαση της συνταγής.

Χωρίς καμία καθυστέρηση και προετοιμασία, η Γιάννα δέχθηκε να μας ετοιμάσει το γλυκό και να μας αποκαλύψει τα μυστικά της επιτυχίας της.

Η συνταγή θεωρείται εύκολη και με λίγα υλικά. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την προετοιμασία του γλυκού και τα μυστικά της απόλυτης επιτυχίας.

Συστατικά

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας

1 ποτήρι ηλιέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

Baking Powder

Πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

4 Αβγά

Ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα στους 160-170 βαθμούς.

Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι με 600 γραμμάρια ζάχαρη και 30 γραμμάρια νερό και βράζουμε 5 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Στο κατάστημα «Άρκτος» η πορτοκαλόπιτα σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι. Η βόλτα σας στην Καρύταινα πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί με ένα πέρασμα από την «Άρκτο» που θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνταγή για την πορτοκαλόπιτα του καταστήματος «Άρκτος» στην Καρύταινα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.