Τρίπολη: Ελαφρώς ακριβότερο το Πασχαλινό τραπέζι - Δείτε τις τιμές (pics)

Τρίπολη: Ελαφρώς ακριβότερο το Πασχαλινό τραπέζι - Δείτε τις τιμές (pics)

Μάιος 02, 2024 - 12:56
0 σχόλια

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται πλέον η αγορά με τους καταναλωτές να έχουν ήδη ξεκινήσει τις αγορές τους για το Πασχαλινό τραπέζι.

Σε ό,τι αφορά το κόστος του φετινού εορταστικού τραπεζιού, με τα πρώτα στοιχεία που αφορούν τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα και τους φούρνους οι τιμές δείχνουν να έχουν μια μικρή άνοδο από την περσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα η τιμή του αρνιού φέτος στα κρεοπωλεία κυμαίνεται μεταξύ 12,50 και 15 ευρώ το κιλό. Βέβαια η τιμή διαφέρει από την ποσότητα που ο καταναλωτής θα προμηθευτεί.

Οι κρεοπώλες τις πόλης μας τόνισαν ότι προσπάθησαν να κρατήσουν τις τιμές στην περσινή τιμή ή έστω με μια πολύ μικρή αύξηση των 0,50 λεπτων έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένοι οι καταναλωτές και όλοι να μπορέσουν να προμηθευτούν το αρνάκι για το πασχαλινό τραπέζι.

Επίσης οι τιές των λαχανικών έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2023. Οι ντομάτες κοστίζουν 2,50 ευρώ το κιλό, τα μαρούλια 0,50 λεπτά, το λάχανο κοστίζει περίπου 0,90 ευρώ.

Την ίδια στιγμή τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι έχουν προχωρήσει σε μικρές αυξήσεις στα προϊόντα του με το τσουρέκι να κυμαίνεται από τα 4,50 έως τα 10 ευρώ τα 500γρ., τα γαλοκούλουρα 10,50 ευρώ το κιλό και οι κουραμπιέδες 13 – 15 ευρώ το κιλό.

 

Τα οικογενειακά τραπέζια αυτών των ημερών θα είναι μικρότερα σε σχέση με το παρελθόν, αναφέρουν τα ρεπορτάζ των πανελλαδικών μέσων ενημέρωσης.

Ακόμα, όπως αναφέρεται, περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να παρασκευάσουν μόνοι τους γλυκά και άλλα πασχαλινά είδη σε σχέση με το παρελθόν.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.