Αναμνήσεις από το παλιό Πάσχα στην Τρίπολη (pics)

Αναμνήσεις από το παλιό Πάσχα στην Τρίπολη (pics)

Απρίλιος 22, 2024 - 12:19
1 σχόλια

Η Τρίπολη κρατάει τα σκήπτρα στον εορτασμό της κορυφαίας γιορτής της χριστιανοσύνης και της λεβεντιάς. Το Πάσχα στην Τρίπολη έχει δοκιμαστεί στο πέρασμα των χρόνων προσελκύοντας κάθε φορά πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Παραδοσιακά στην Τρίπολη και στα χωριά του δήμου, ο κόσμος περίμενε πώς και πώς αυτή την εποχή για να γιορτάσει το Πάσχα όπως με φίλους και συγγενείς τηρώντας τα έθιμα.

Κάνοντας μια βόλτα στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, θα δείτε την έκθεση φωτογραφίας με το «Πάσχα στην Τρίπολη»

Φωτογραφίες ασπρόμαυρες και έγχρωμες με παρέες που σουβλίζουν στις αυλές του σπιτιού τους και γιορτάζουν την Λαμπρή όπως αυτοί ξέρουν.

Η πλατεία Άρεως και η οδός Δημητρακοπούλου έχουν μετατραπεί σε έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο, προσκαλώντας το κοινό να περπατήσει και να ανακαλύψει την ομορφιά της φωτογραφίας που ερασιτέχνες και επαγγελματίες έχουν αποθανατίσει.

Ο Δήμος Τρίπολης αναμένεται και φέτος να διοργανώσει ένα Πάσχα στην πλατεία Άρεως με θέμα τα παλιά χρόνια και το πώς εορταζόταν το Πάσχα παραδοσιακά στην πόλη μας.

Τις επόμενες μέρες τα συνεργεία αναμένεται να ξεκινήσουν τις κατασκευές στην πλατεία Άρεως που θα αναπαριστούν παραδοσιακές μονοκατοικίες, με αυλές.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ρε ξεκολλάτε με τα παλιά, ξυπνήστε έχουμε 2024. Ο Χριστός και η Μάτα του μια ζωή σε αυτή την πόλη ζούμε πίσω από τον ήλιο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.