Οι χαμένες ευκαιρίες για επενδύσεις στη Μεγαλόπολη - Αποκαλύψεις και στοιχεία για το Ψαθί (vid)

Οι χαμένες ευκαιρίες για επενδύσεις στη Μεγαλόπολη - Αποκαλύψεις και στοιχεία για το Ψαθί (vid)

Απρίλιος 29, 2024 - 18:00
1 σχόλια

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, δήμου Μεγαλόπολης, τη Δευτέρα 29 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο. Ένα από τα θέματα που συζητηθήκαν, είχε να κάνει με το βιοτεχνικό πάρκο στο Ψαθί, με τον επικεφαλής της παράταξης «Βήμα στο Αύριο» Αθ. Χριστογεννόπουλο και τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Κ. Μιχόπουλο να παραθέτουν στοιχεία για την βιοτεχνικό πάρκο.

«Το επιχειρηματικό πάρκο στο Ψαθί δεν έχει προχωρήσει έως σήμερα. Τι συνέβη τους τρεις μήνες που έχουμε αναλάβει την διοίκηση του δήμου Μεγαλόπολης» είπε δήμαρχος αναφέροντας ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση θα ακουστούν το πότε χάθηκε η ευκαιρία του δήμου Μεγαλόπολης για το Βιομηχανικό Πάρκο.

«Βρήκαμε μία κατάσταση η οποία έχει χαρακτηριστεί ως βιοτεχνικό πάρκο το Ψαθί, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρχε καμία άλλη εξέλιξη γιατί 4 χρόνια το είχατε εγκαταλείψει, κύριε Χριστογιαννόπουλε».

Δεν είχατε ασχοληθεί καθόλου γιατί έτσι κρίνατε

Και ο δήμαρχος συνέχισε για το βιοτεχνικό πάρκο στο Ψαθί και όλη την διαδικασία: «Εμείς με ταχύτατους ρυθμούς προσπαθούμε να κινήσουμε τις διαδικασίες για να δημιουργηθεί χώρος για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται, αλλιώς δεν θα μπορέσει να γίνει τίποτα, πολλές επενδύσεις ήδη πήγαν στην Τρίπολη».

Και ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Τρίπολη, με την έτοιμη ΒΙΠΕ, «πήρε» τις 4 φαρμακοβιομηχανίες. Ήδη προετοιμάστηκε κατάλληλα και η ΒΙΠΕ Μελιγαλά και ήδη θα γίνει και εκεί το ίδιο πράγμα με την εγκατάσταση επενδύσεων, αφού δεν υπάρχει χώρος στην Μεγαλόπολη.

Και πράγματι δεν υπάρχει, γιατί δεν δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις εμείς

«Το βιοτεχνικό πάρκο στο Ψαθί, έχει ξεκινήσει από το 2012, τότε που δεν υπήρχε απολιγνιτοποίηση, εμείς το 2019 έπρεπε να το είχαμε έτοιμο με ταχύτατους ρυθμούς για να έρθουν οι επιχειρήσεις που θα ήθελαν να επενδύσουν. Το βιοτεχνικό πάρκο στο Ψαθί, δεν ανήκει στο δήμο, έχει χαθεί από το 2022 και όχι το 2018 και θα το αποκαλύψουμε με στοιχεία», είπε ο κ. Μιχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «χάθηκε μια περιουσία του δήμου».

Στην συνέχεια ο κ. Μιχόπουλος παρέθεσε τα στοιχεία, αναφέροντας ότι ο ίδιος καθημερινά προσπαθούσε να κάνει συναντήσεις και να έχει επαφές με επενδυτές, τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχει φέρει τέσσερις επενδυτές, μεγάλους και κατάφερε να βρει ανθρώπους για δυο από αυτούς.

Το βιοτεχνικό πάρκο βρίσκεται στα χέρια της Μετάβασης ΑΕ

Περιμένω να μας ενημερώνετε για το ποιες ενέργειες κάνατε από το 2019 έως το 2022 για το γεγονός ότι το βιομηχανικό πάρκο πήγε στα χέρια της ΔΕΗ.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος απάντησε ότι επίσης με στοιχεία αναφέροντας ότι το πάρκο το Ψαθί ξεκίνησε το 2013 και όχι το 2012 «και η ομάδα σας κ. Μιχόπουλε δεν το ψήφισε στο θέμα στο ΔΣ.

Το 2016 το ΔΣ αποφασίζει ότι αυτός ο χώρος δεν κάνει για βιομηχανικό πάρκο.

Στο Κτηματολόγιο η ΔΕΗ το πέρασε τον Μάιο του 2019 που ήμουν καθηγητής και όχι δήμαρχος. Όταν ήρθα εδώ βρίσκω τις αποφάσεις παραπάνω» είπε.

«Η κατάσταση για το πάρκο στο Ψαθί είναι συγκεκριμένη, έγινε μία μελέτη, ότι ήταν να γίνει, έγινε»

Σε διαλογική συζήτηση μεταξύ του κ. Χριστογιαννόπουλου και του κ. Μιχόπουλου ειπώθηκε ότι η μελέτη για το πάρκο στο Ψαθί είναι με την σύμφωνη γνώμη του κ. Χριστογιαννόπουλου.

Ο κ. Μιχόπουλος επέμενε και ζήτησε στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ο κ. Χριστογιαννόπουλος επιθυμούσε να γίνει το βιομηχανικό πάρκο στο Ψαθί.

Τέλος, ο κ. Μιχόπουλος παρουσίασε στοιχεία από το δήμο Μεγαλόπολης, με τα οποία επενδυτές το 2021 ζητούσαν από το δήμο Μεγαλόπολης εκτάσεις για να εγκατασταθούν.

Για την σύμβαση του Λεύκτρου, ρώτησε αν ο χώρος ανήκει στο δήμο ή όχι. «Τώρα σας πήρε ο πόνος του Ψαθιού; Πες το παλικαρίσια, ''δεν μου άρεσε το Ψαθί και έκανα διαδικασίες για τον χώρο στο Λεύκτρο''!», είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον κ. Χριστογιαννόπουλο.

Είναι ξεκάθαρο είχατε μία άλλη πολιτική βούληση, αλλά δεν ήταν κακό, αλλά σήμερα είμαστε σε αυτή τη δύσκολη θέση, στο μηδέν, κι εμείς προσπαθούμε από το Γενικό Πολεοδομικό να κάνουμε κάτι, για να έρθουν οι επενδυτές να εγκατασταθούν


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.