Π. Τατούλης: Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί η ρουσφετολογία και η κομματική κολακεία

Π. Τατούλης: Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί η ρουσφετολογία και η κομματική κολακεία

Μάιος 13, 2024 - 19:57
1 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σε εφαρμογή του άρθρου 10, παρ.4 (με τη διαδικασία του 1/3) του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης  απέστειλαν αίτημα την 30Απριλίου 2024 για συνεδρίαση του ΠεΣυΠ με θέμα: «Στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών και πατάτας στην Πελοπόννησο».

Η συζήτηση του θέματος αφορά τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, με ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών, λόγω της αθρόας εισβολής Αιγυπτιακών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή και εγχώρια αγορά καθώς και οι παραγωγοί πατάτας.

Σύμφωνα με τον Νόμο η υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής είναι να συγκαλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο το αργότερο εντός έξι (6) ημερών από την υποβολή του αιτήματος.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Πτωχού δεν είναι η πρώτη φορά που αγνοεί πλήρως το νομικό πλαίσιο, παρότι το γνωρίζει και επιδεικτικά και προκλητικά δεν προέβη στην υποχρέωση της και δεν απέστειλε πρόσκληση για την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου εντός της προθεσμίας.

Είναι πλέον αποδεικτέο ότι η υποβάθμιση του ανώτατου Συλλογικού Οργάνου της Αιρετής Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι σκόπιμη και στοχευμένη, αποσκοπώντας στην απόλυτη απαξίωσή του.

Την ίδια χρονική στιγμή  που στην Περιφερειακή Αρχή δεν περισσεύει χρόνος να συζητήσουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προβλήματα των αγροτών μας, ο κ. Πτωχός  και οι συνεργάτες του περιδιαβαίνουν και φωτογραφίζονται  στις προεκλογικές κομματικές φιέστες, με αποκορύφωμα την παρουσία τους στο καθαρά κομματικό κάλεσμα του Υπουργού Επικρατείας κ. Βορίδη για συσπείρωση και εκστρατεία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των Ευρωεκλογών!

Είναι δεδομένο πλέον ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί η μικροπολιτική, η ρουσφετολογία, η κομματική κολακεία και η έλλειψη κάθε ευθύνης για την δημοκρατική λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων και διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Το «μεγαλεπήβολο» προεκλογικό σχέδιο του κ. Πτωχού, των εκατό (100) ημερών, αποδείχθηκε μία πολιτικά ανόητη υποσχεσιολογία, αφού οι 100 πρώτες ημέρες της Περιφερειακής Αρχής χαρακτηρίζονται από απόλυτη αδράνεια, ραστώνη και μία πρωτοφανής πολιτική μαλθακότητα.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» υπηρετώντας τον θεσμικό τους ρόλο, θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο για να σταματήσουν την κατηφόρα που προσπαθούν κάποιοι να οδηγήσουν την Πελοπόννησο.   

 

 

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.