Υποστελεχωμένες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Συνάντηση στην Τρίπολη (vid)

Υποστελεχωμένες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Συνάντηση στην Τρίπολη (vid)

Απρίλιος 29, 2024 - 13:53
1 σχόλια

Την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης έθεσαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) Τμήματος Πελοποννήσου σε συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κώστα.

Τη Δευτέρα 29 Απριλίου στο δημαρχείο Τρίπολης ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΚΛΕ Τμήματος Πελοποννήσου κ. Πλεμμένος Πέτρος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πρόνοιας και Αλληλεγγύης κυρία Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου και η Γραμμαρέας του ΣΚΛΕ Πελοποννήσου κυρία Μπαλή Γιανούλα προχώρησαν σε δηλώσεις, μετά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεμμένος ο ΣΚΛΕ εκπροσωπεί επιστημονικά και επαγγελματικά 10.000 κοινωνικούς λειτουργούς και αποτελεί από το 2017 νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Σκοπός του είναι να παρεμβαίνει ως θεσμικός συνομιλητής, σε ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής της χώρας, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών με βάση της αξίες της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα άσκησης κοινωνικής πολιτικής και παρέχουν υπηρεσίες στους κατοίκους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως τα ΑΜΕΑ, οι άστεγοι, οι ψυχικά ασθενείς, τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ηλικιωμένοι, οι μετανάστες και όλοι όσοι ζουν με εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το περιφερειακό τμήμα του ΣΚΛΕ εκπροσωπεί τους κοινωνικούς λειτουργούς των πέντε περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες συναντήσεις με δημάρχους στις πρωτεύουσες των νομών.

Η κυρία Κορώνη, ανέφερε ότι είχαν με τους εκπροσώπους του ΣΚΛΕ μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, τονίζοντας ότι ο δήμος και οι υπηρεσίες του καταβάλλουν υπερπροσπάθειες για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες και επισημαίνοντας ότι η υποστελέχωση είναι δεδομένη.

Ως δήμος κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε παραπάνω άτομα, διεκδικώντας συνεχώς μέσω προγραμμάτων προσλήψεις

Η κυρία Μπαλή μίλησε για την υποστελέχωση η οποία δεν βοηθά στην έγκαιρη και αποτελεσματική διενέργεια της απαραίτητης διαγνωστικής διαδικασίας και υποστηρικτικής παρέμβασης σε επείγουσες περιπτώσεις όπως αυτές της παιδικής προστασίας, της ενδοικογενειακής κακοποίησης, της φροντίδας των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ και των ευάλωτων πολιτών.

Τέλος, η κυρία Μπαλή σταχυολόγησε κάποιες υπηρεσίες οι οποίες πρέπει απαραίτητα να έχουν κοινωνικό λειτουργό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην Τρίπολη δεν υπάρχει κοινωνικός λειτουργός στο Πρωτοδικείο, δεν έχουμε επιμελητές ανηλίκων.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Στο δημαρχείο Τρίπολης εκπρόσωποι του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Πελοποννήσου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.