Αναδάσωση απο τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης

Αναδάσωση απο τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης

Ιούνιος 19, 2009 - 22:06

Μετά τις πυρκαγιές του 2007, που κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες δασικές εκτάσεις στην Αρκαδία και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο οι κυνηγετικές οργανώσεις, πραγματικοί και ίσως μοναδικοί διαχειριστές του φυσικού περιβάλλοντος και του θηραματικού πλούτου είχαν δώσει μια υπόσχεση, ότι θα ξαναδώσουν στη φύση το χρώμα της.

Και αυτό το πρόγραμμα υπόσχεση των κυνηγών δεν άργησε να ξεκινήσει. Από την πρώτη στιγμή η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου εκπόνησε πρόγραμμα αναδάσωσης σε όλες τις καμένες περιοχές ώστε να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον το συντομότερο δυνατό και με τον καλύτερο τρόπο.
Και μολονότι στην προσπάθεια τους αυτή μπήκαν τροχοπέδη οι κρατικοί φορείς που εμπόδιζαν αυτή τη προσπάθεια προτιθέμενοι όπως έλεγαν να δώσουν εργολαβία τις αναδασώσεις, οι κυνηγοί κατάφεραν να αναδασώσουν αρκετές περιοχές .

Έτσι στα πλαίσια αυτού του προγράμματος εντάχθηκε και η Αρκαδία με την υποστήριξη τοπικών φορέων αλλά και του Δασαρχείου Τρίπολης που ανέλαβε την προσφορά δενδρυλλίων στην αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2009 στο Δήμο Βαλτετσίου από τους κυνηγούς της Τρίπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Βαλτετσίου στις καμένες περιοχές .
Κυνηγοί , εθελοντές, μαθητές σε μια κοινή προσπάθεια φύτεψαν πάνω από 9,000 δενδρύλλια σε μια προσπάθεια αποκατάστασης του πράσινου στις δασικές αυτές εκτάσεις που το θέαμα του γκρίζου έθλιβε όσους δύο χρόνια τώρα περνούσαν από την περιοχή.
Ο εκπρόσωπος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Ρουμελιώτης ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συμμετείχαν στην αναδάσωση, τους εθελοντές , τους μαθητές και κυρίως τον Δήμαρχο Βαλτετσίου κ. Νίκο Παπανικολάου και τον Δασάρχη Τρίπολης κ. Αργειτάκη Αθανάσιο που συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια και βοηθούν καταλυτικά στην πραγματοποίηση της αναδάσωσης. Επίσης δήλωσε πως οι κυνηγοί κρατούν την υπόσχεση που έδωσαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ότι μέσα από τις στάχτες μας θα ξαναγεννηθούμε και με την αρωγή της Ομοσπονδίας, του Δασαρχείου και τοπικών φορέων όπως το Δήμο Βαλτετσίου η αναδάσωση θα συνεχιστεί σε όλες τις περιοχές που η φύση χρειάζεται άμεση παρέμβαση για να ξαναζωντανέψει. Οι κυνηγοί, διαχειριστές του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο καθημερινά ζουν, δεν θα σταματήσουν ποτέ να προσπαθούν για αποκατάσταση και διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας του τόπου μας. Η αναδάσωση αυτή ευελπιστούμε να είναι η αρχή ώστε όλοι οι Δήμοι που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές με την δική μας αμέριστη βοήθεια και του Δασαρχείου Τρίπολης να ξεκινήσουν αναδασώσεις με την διαβεβαίωση ότι οι κυνηγοί πάντα θα είναι παρόντες για να προσφέρουν την βοήθεια τους.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις