Στον Καναδά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Κοντοζαμάνης (pics)

Στον Καναδά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Κοντοζαμάνης (pics)

Μάρτιος 26, 2024 - 14:15
7 σχόλια

Στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο του Καναδά, σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του Ελληνικού Οικουμενισμού βρέθηκε  ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης

Ήταν τρεις πραγματικά συγκλονιστικές, γεμάτες νέες εμπειρίες και εποικοδομητικές ημέρες, αναφέρει σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι η φιλοξενία και η ζεστασιά των συμπατριωτών μας, της Ομογένειας μας, αλλά και των Καναδών, τον έκαναν να νιώθει σαν στο σπίτι του.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την ελληνική αποστολή και φυσικά τον Καναδό Πρωθυπουργό Justin Trudeau, παρακολουθήσαμε την παρέλαση της Ομογένειας στο Μόντρεαλ για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Ήταν τιμητικό να βλέπουμε την παράδοση και την περηφάνια των Ελλήνων που ζουν μακριά από τη γη της καταγωγής τους, αλλά φέρνουν την Ελλάδα κοντά στην καρδιά τους.

Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ελληνικά μαγαζιά και να νιώσουμε τον παλμό της κοινότητάς μας, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ιστορίες με συμπατριώτες μας που διατηρούν ζωντανό το πνεύμα της Ελλάδας μακριά από τα σύνορά της.

Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και Τορόντο, οι οποίες αντανακλούν την αφοσίωσή μας στην ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια και την προώθηση των ελληνικών αξιών και ιδεών στον κόσμο.

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία Nik Nanos στο πλαίσιο εκδήλωσης του Economic Club of Canada. H Ελλάδα δεν είναι πλέον το “μαύρο πρόβατο”. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που εκπροσωπείται αποτελεσματικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που συνεργάζεται με τους εταίρους της για την επίλυση περίπλοκων παγκόσμιων προβλημάτων.

Ο Πρωθυπουργός υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση των 7 νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου DHC-515. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα προμηθευτεί τα νέα αυτά υπερσύγχρονα αεροσκάφη.

Ιδιαίτερες στιγμές για μένα ήταν η τυχαία αντάμωση με συμπατριώτες μου από το Άστρος Κυνουρίας, που έχουν ελληνικό μαγαζί στο Μόντρεαλ που επισκεφθήκαμε με τον Πρωθυπουργό και φυσικά ότι μοιράστηκα όλες αυτές τις εικόνες με τη σύζυγό μου που είναι Ελληνίδα Ομογενής από τον Καναδά.

Σας ευχαριστούμε που μας δεχτήκατε με ανοιχτές αγκαλιές. Οι στιγμές που ζήσαμε αποδεικνύουν τη δύναμη και τη συνοχή της ελληνικής διασποράς σε όλο τον κόσμο.


7 Σχόλια

Αυτός ως τι πήγε στον Καναδά;; Έχει κάποια θεσμική θέση;; Όχι βέβαια, συμβουλατορας τού Κούλη είναι (υποτίθεται). Βόλτα πήγε ο άνθρωπος, μήπως θα πληρώσει τίποτα;; Τα...... ζωντανά να είναι καλά να πληρώνουν. Όσο για φωτογραφίες, έχουμε χορτάσει παραμύθια. Ξύπνα.

@08:55 - Τι υποτίθεται; Σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι σε θέματα υγείας. Δεν είναι θεσμική θέση αυτή;

Αν τα Τέμπη με 57 νεκρούς ήταν έγκλημα, η στήριξη μας στο κράτος τρομοκράτη με πάνω από 40.000 νεκρούς τι είναι; Γιατί λάκισες Κυριάκο με την ουρά στα σκέλια; https://www.instagram.com/p/C5ChCattdgr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

09:48 Καλά, εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;; Εκτός αν θέλεις να συμφωνούν όλοι μαζί σου, οπότε υπάρχει πρόβλημα........(αποσιωπητικά λέγονται, όχι τελιτσες, ναι;;;)

09:48 Ο Κούλης έχει εκατό συμβούλους, είναι θεσμός ο σύμβουλος;; Πάμε καλά;; Χωρίς τούς συμβούλους, σε ελεύθερη συζήτηση τα κάνει...... μαντάρα, γιατί δεν τού κόβει τού παιδιού, τι να κάνουμε;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.