Η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη (pics,vid)

Η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 17, 2024 - 15:32
7 σχόλια

Δέος, θαυμασμός και συγκίνηση είναι τα πρώτα συναισθήματα που προκάλεσε η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη και η τελετή αφής στην πλατεία Άρεως στον χώρο του εμβληματικού ανδριάντα του αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα συμβολίζει το αρχαίο Ολυμπιακό ιδεώδες που ταξιδεύει ανά τους αιώνες φωτίζοντας τον κόσμο και στέλνοντας μηνύματα ειρήνης και ομοψυχίας σε όλους τους λαούς της υφηλίου.

Οι δρόμοι της Τρίπολης γέμισαν με κόσμο και η πλατεία Άρεως πλημμύρισε από ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά για να δουν από κοντά την Ολυμπιακή φλόγα.

Ο διεθνής Αρκάς καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος ήταν αυτός που ξεπρόβαλε στην πλατεία Άρεως κρατώντας τον πυρσό μέσα σε αμέτρητα χειροκροτήματα από το πλήθος.

Στην τελετή υπήρξε αντιπροσωπεία επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Κ. Μανδρώνης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Μ. Σκαντζός, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μανώλης Δολιανίτης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Τρίπολης, φορείς της πόλης και του αθλητισμού.

Ομιλίες απηύθυναν ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, η εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων Παρίσι 2024 Βερονίκ Μπρουέζ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης.

Η εντυπωσιακή τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη άφησε έκπληκτους τους ανθρώπους της  Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» που μίλησαν με θερμά λόγια για την Τρίπολη και τους ιστορικούς συμβολισμούς.

Να σημειωθεί ότι έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τον Δήμαρχο Τρίπολης να λαμβάνει την μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ενώ ο γνωστός τενόρος Άκης Καλμούκης ερμήνευσε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης μαζί με τον Ορφέα Τρίπολης τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων και τους ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

Οι πέντε που πήραν στα χέρια τους την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα στην Τρίπολη ήταν οι: Βαλεντίνα Δρακοπούλου (σφυροβολία), Νίκος Λυμπερόπουλος (δισκοβολία), Κωνσταντίνα Φαρφαρά (ποδηλασία), ο Κωνσταντίνος Καραμάνος (αθλητής στίβου) και Νίκος Φλώρος (εικαστικός).

Τέλος, την παράσταση έκλεψαν μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Τρίπολης με τα τραγούδια τους και τα δρώμενα που παρουσίασαν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη


7 Σχόλια

Σας αρέσει η γκλαμουριά μιάς τεκμηριωμένα χιτλερικής έμπνευσης (για το Βερολίνο του '36) αλλά για το άρθρο 16 που ήταν χουντική συνταγματική προσθήκη δεν σας άκουσα!

Τι έγινε παίδες; Ο Θεός Απόλλωνας τα βρήκε με τον Κολοκοτρώνη και τους τσολιάδες;

Μήπως έχουμε υπερεκτιμησει την αξία κάποιων ανθρώπων;Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί; Και τι σχέση μπορεί να έχει ο Κολοκοτρώνης με τους ολυμπιακούς αγώνες. Δεν είναι δυνατόν οτιδήποτε σημαντικό γεγονός της ανθρωπότητας να το συνδέουμε με τον Κολοκοτρώνη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.