Άρειος Πάγος: Έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο των δύο υφυπουργών για το μπάζωμα στα Τέμπη

Άρειος Πάγος: Έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο των δύο υφυπουργών για το μπάζωμα στα Τέμπη

Απρίλιος 19, 2024 - 10:17
31 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Παραγγελία να διερευνηθεί πιθανή πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη προς τη διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας επειδή απέρριψε την καταγγελία – μήνυση συγγενών θυμάτων εναντίον των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη που κατηγορούνται ότι επέτρεψαν το μπάζωμα που αλλοίωσε το χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Επί της ουσίας, η εισαγγελέας που ελέγχεται πειθαρχικά εξέδωσε απορριπτική -επί της ουσίας διάταξη- για τους δύο καταγγελθέντες υφυπουργούς, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και δεν έστειλε το φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή αμελλητί, όπως προβλέπεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Η υπόθεση αφορά την εμπλοκή των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη στην πιθανή αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η εισαγγελέας Ε.Κ., σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών όφειλε να αποστείλει αμελλητί το φάκελο στην Βουλή, εφόσον συνάντησε πολιτικά πρόσωπα.

Όμως, συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών άσκησαν ήδη έφεση ενώπιον της εισαγγελίας εφετών Λάρισας προκειμένου να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

 

Ειδήσεις: 

31 Σχόλια

@11:10 - Συγκάλυψη επειδή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει την δουλειά της; Πάλι τις βλακείες με το δήθεν μπάζωμα; Τις ανοησίες του Βελόπουλου; Έπρεπε να ανατιναχτεί και ο αγωγός φυσικού αερίου να σκοτωθούν εκατοντάδες για να βγαίνει μετά να λέει άλλες ανοησίες;;; Φτάνει με τον λαϊκισμό. Γκόσαμε.

12:55 Ποιές ανοησίες, ποιού Βελόπουλου και για ποιό "δήθεν μπάζωμα" μιλάς βρε ηλίθιο πράγμα; Ανοησίες λένε όλοι οι συγγενείς των νεκρών που κάνουν λόγο για συγκάλυψη του εγκλήματος και μπάζωμα; ΟΛΟΙ. Ηλίθιο πρόβατο που παπαγαλίζεις την όποια π@π@ριά σου λέει η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων και ο βλάκας που ψηφίσατε

Παύλο δεν ντρέπεσαι καθόλου; Τι βόθρος είναι αυτός βρε παιδιά; Το ξέρεις άνθρωπε μου πως για ξεμάζωμα και μετά για το μπάζωμα μιλάνε οι γονείς και οι συγγενείς των 57 νεκρών!!! Ή και αυτό το αγνοείς;

@15:51 - Άσε τους συγγενείς στον πόνο τους. Αυτοί έχουν τον Γολγοθά τους και μέσα στον πόνο τους μπορούν να λένε ότι θέλουν. Ο Βελόπουλος μίλησε πρώτος για "μπάζωμα", κανένας άλλος. Όσο εγώ παπαγαλίζω αυτά που λένε από την εταιρεία φυσικού αερίου και οι υπεύθυνοι που ήταν στο δυστύχημα, τόσο εσύ παπαγαλίζεις τον Βελόπουλο. Δίπλα στην γραμμή περνάει αγωγός φυσικού αερίου και υπήρχε και ανάγκη στέρεας βάσης για τους γερανούς. Αν παράλληλα κάποιος μετέφερε κάτι παράνομο στην εμπορική αμαξοστοιχία μένει να αποδειχθεί. Γιατί να κρύψουν κάτι; Τι ηλιθιότητες είναι αυτές;

Αφήστε τον Παυλάρα ήσυχο, είπαμε.....Ξέρει, αλλά τι να κάνει; Δυστυχώς στην Ελληνική "Δημοκρατία", η ηγεσία της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνη ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από την εκάστοτε κυβέρνηση και επομένως αυτά θα έχουμε....Αλλά, ψηφίζουμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γίνονται ελεύθερες εκλογές....Έτσι Παυλάρα;

Ποτέ δεν απάντησες γιατί οι βουλευτές τής ΝΔ χειροκρότησαν τον Καραμανλή όρθιοι επί πολλή ώρα. Σού βάζουμε δύσκολα; Σφίξου λίγο κ.Παυλο.

Και βέβαια για να ευχαριστήσουμε τον Καραμανλή, τον εκλέξαμε πάλι βουλευτή να μην μείνει άνεργος ο άνθρωπος, να πληρώνεται για την ''προσφορά'' του αυτή στην Ελλάδα, με δημόσιο χρήμα, δηλαδή δικό σου, δικό μου και -κυρίως- χρήμα από τους φόρους των οικογενειών που τους σκότωσε τα παιδιά και τους συγγενείς. Είναι να τρελαίνεσαι. Ξαναψηφίστε ΝΔ να τον κάνει πάλι υπουργό. !!!!!!!

Για γκεμπελική θεωρία και κυβερνητικά ψέματα κάνει λόγο ο επίτιμος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης σε συνέντευξή του στον Πάρι Καρβουνόπουλο και στο militaire.gr «Εγώ είμαι Λαρισαίος, άρα την περιοχή των Τεμπών την ξέρω πολύ καλά. Ανατριχιάζω και θλίβομαι όταν υπουργοί λένε ότι κάτω από εκεί που μπάζωσαν στα Τέμπη υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Ο αγωγός δεν περνάει από εκεί. Οι Λαρισαίοι το γνωρίζουν, αλλά έπρεπε να πειστεί το 98% του λαού, γιατί αυτός ήταν ένας εύηχος λόγος. Είναι ασύλληπτο». Ο "σταθμαρχης" Παύλος σε νέα γκεμπελική παράσταση! "Απολαυστικός "

Παύλε και λοιπά φασιστοτρολ ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει τους νεκρούς του. Είναι και δικά μας παιδιά. Να παίζουν με τις ζωές των παιδιών τους για τα κέρδη των αφεντικών τους. Τα δικών μας παιδιών το αίμα δεν ξοφλάει με την τιμωρία του σταθμάρχη θα σας πάμε μέχρι τέλους. Ερχόμαστε …

Δεν έχει πάτο αυτός ο βόθρος! Χωρίς αιδώ ο Παύλος ο "σταθμάρχης" του πελατιακού κράτους της ΝΔ, έγραψε: "Άσε τους συγγενείς στον πόνο τους. Αυτοί έχουν τον Γολγοθά τους και μέσα στον πόνο τους μπορούν να λένε ότι θέλουν." Δηλαδή λόγω του πόνου τους οι συγγενείς λένε οτι θέλουν, λένε δηλαδή & χαζομάρες!!!!! Στη συνέχεια εκ του πονηρού αμολάει & έναν QAnon Βελόπουλο!!! Ο αγωγός που στην πραγματικοτητα είναι 100 μέτρα μακριά από τις γραμμές, ήταν λέει πρόβλημα! Ταυτόχρονα λεει πως οι συγγενείς αναπαράγουν σήμερα χαζομάρες τύπου Βελόπουλου! Τι βόθρος, τι ξεφτίλα;!

Ντάξει ρε Παυλάρα, τόσο ήξερε ο Βελό, τόσα είπε. Δεν ήξερε να το πει "στέρεα βάση" και το είπε "μπάζωμα". Στις λέξεις θα κολλήσουμε τώρα. Αφού, ουσιαστικά, την ίδια "ενέργεια" περιγράφετε και εσύ και ο Βελό. Διαφέρει ο "σκοπός", είναι λογικό....Αλλά τι κάνει την "άποψη" του Βελό ψεκασμένη και τη δικιά σου "ορθολογική"; 1,5 χρόνος πέρασε και ακόμα να μάθουμε τι μετέφερε εκείνη η "εμπορική"....Θα μπορούσαμε να το είχαμε μάθει αλλά ας όψεται η "στέρεα βάση"....

Δηλαδή είναι ψεκασμένος ο Βελόπουλος που δεν πιστεύει ότι η έκρηξη με 80 μέτρα μανιτάρι δεν έγινε από τα αβοκάντο και τα λάχανα και είναι νορμάλ αυτοί που το πιστεύουν; Οκ.....

@21:46 - Συνέχισε την συλλογιστική σου. Ας υποθέσουμε ότι η εμπορική μετέφερε παράνομα καύσιμα και αυτά έκαναν το μανιτάρι. Η κυβέρνηση τι σκοπιμότητα έχει να αποκρύψει 10-20ΤΝ παράνομα καύσιμα; Δεν καταλαβαίνεις ότι θα την βόλευε κιόλας; Ξέρεις τι θα ήθελαν οι ψεκασμένοι; Να σκάσει ο αγωγός που ήταν από κάτω, να είχαμε 200-300 νεκρούς και μετά να ζητάνε εκτελέσεις για αυτούς που δεν μπάζωσαν. Δεν βγάζεις άκρη με την ηλιθιότητα. Όλοι αυτοί που γράφουν για "μπάζωμα" δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από εργοτάξια. Ούτε καλύβι δεν έχουν χτίσει.

Θα την βόλευε Παυλάρα εάν (προφανώς, προοφανέστατα όπως είχες κι εσύ γράψει, τα λόγια σου είναι) δεν έχει "κάποιους" να την "στηρίζουν". Άσε ρε Παυλάρα, πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι, που έχεις το θράσος και χρησιμοποιείς τις λέξεις "ψεκασμένος" και ηλίθιος και μακρυά από τον καθρέφτη σου.....

Το τερματίσατε τα τρολ της κυβέρνησης … έγραψε γκεημ οβερ ! Παύλο είναι ντροπή εάν δεν έχεις ποδι έχεις μάνα και πατέρα. Είναι ντροπή για το μεροκάματο να γράφεις τέτοια.

Παύλο για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεις την ιδιότητα σου ως “αχθοφόρος σταθμάρχης” της ΝΔ. Ο αγωγός φυσικού αερίου αποδείχτηκε πως περνάει 100 μέτρα μακριά από τις γραμμές του τραίνου, μη γελοιοποιείσαι αναπαράγοντας ύποπτες ανακρίβειες υπουργών.

Σε αυτό το έγκλημα εντοπίζουμε ίσως & όλα τα χαρακτηριστικά της διαφθοράς στην Ελλάδα. Έχουμε και λέμε: Καταστροφικές Νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπερ του κέρδους ιδιωτικών εταιριών, πελατειακό κράτος της ΝΔ, λαθρεμπόριο καυσίμων, τραγική καθυστέρηση των ερευνών & τη συλλογή τεκμηρίων από τις αρχές, αλλοίωση στοιχείων σε τόπο εγκλήματος από τις αρχές, μονταζιέρες & παραπλάνηση ψηφοφόρων, εκβιασμοί από μεγαλοεκδότες, απαράδεκτες αρχειοθετήσεις από την δικαιοσύνη σε ύποπτες ενέργειες εμπλεκομένων, fake κυβερνητικές δικαιολογίες. Και ακόμα είμαστε στην αρχή!

Ακούστε πως παίζουν με τον πόνο των πατεράδων και των μανάδων που έχασαν τα παιδιά τους. Γίνεται το δυστύχημα. Διαλύεται το πρώτο βαγόνι. Γίνεται έκρηξη. Και ξεκινάει η τρέλα τώρα. "Υπάρχει παράνομο καύσιμο σε ένα βαγόνι από την εμπορική". "Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός ή κάποιος άλλος πολιτικός". "Μεθοδεύουν "μπάζωμα" για να κρύψουν το παράνομο καύσιμο"! Υπάρχουν τόσοι νεκροί, εξωφρενική αστοχία από σειρά υπαλλήλων και στελεχών, αλλά το σημαντικό ήταν να κρύψουν το υποτιθέμενο παράνομο καύσιμο!!! Ποιος το λέει πρώτος; Ο Βελόπουλος. Και αρχίζει μετά η ζώνη του Λυκόφωτος. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Ανακοίνωση ΔΕΣΦΑ. 13-Απρ-2024, 11:00 πμ. "Αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώνει την εγγύτητα του αγωγού υψηλής πίεσης με τη θέση του δυστυχήματος. Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα και σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ κατόπιν της σύγκρουσης, ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια κατέληξε πάνω από τη θέση διέλευσης του αγωγού. Το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μετέβη στο σημείο για να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής για την ακριβή θέση του αγωγού υψηλής πίεσης στην περιοχή".

Δηλαδή τώρα για να καταλάβω. Εσείς και καλά είστε με τους συγγενείς και κάποιοι, λέτε ότι είναι εναντίον τους; Σοβαρά; Στο θολωμένο μυαλό σας μπορεί. Όλη η χώρα είναι με τους συγγενείς. Δεν είναι κομματικό, είναι ανθρώπινο. Τελεία. Λαϊκίστε όσο θέλετε, η ζώνη του λυκόφωτος σας ανήκει.

Αφού είναι όλη η χώρα με τους συγγενείς Παυλάκη, γιατί ο Καραμανλής κρύβεται πίσω από την Βουλευτική ασυλία; Ας πάει να καταθέσει να ηρεμήσουν οι συγγενείς.

"Ο αγωγός φυσικού αερίου βρίσκεται παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, δυτικά της παράπλευρης της εθνικής οδού και εκτείνεται μέχρι τα ανατολικά όρια του οικισμού της Αιγάνης και η κάθετη απόστασή του από τις γραμμές είναι περίπου 100 μέτρα. Μάλιστα, την ύπαρξη αγωγού πιστοποιούν οι ειδικές κίτρινες σημάνσεις που τοποθετούνται ανά μερικές δεκάδες μέτρα στην κατεύθυνση του άξονά του και πληροφορούν μεταξύ άλλων για το βάθος του, το οποίο είναι μεγάλο. Τέτοιοι αγωγοί είναι επικαλυμμένοι με ελαφριά υλικά, όπως η άμμος, ώστε σε περίπτωση σεισμού να δίνεται ελευθερία κίνησης"

@22:16 - Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δικαίωμα να καταθέσουν κατηγορητήριο για τον Καραμανλή και ο ίδιος λέει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την ασυλία του. Κανένα κόμμα δεν έχει καταθέσει κατηγορητήριο ακόμα από όσο γνωρίζω. Ας καταθέσουν, για να δούμε αν κρυφτεί πίσω από την ασυλία του. Και εγώ συμφωνώ ότι αν κατηγορηθεί, ότι πρέπει να πάει στο δικαστήριο. Βέβαια το ίδιο πιστεύω και για τον Σπίρτζη, αλλά για αυτόν δεν μιλάει κανείς. Δεν εξυπηρετεί πολιτικά.

Πότε θα μάθουμε τους υπεύθυνους για το μοντάζ στις συνομιλίες στα Τέμπη και γιατί το έκαναν;

Από το μακρινό 1998 ο ΟΣΕ βρέθηκε να χρωστάει σε ΕΥΡΩ «1.8 δις» από εκεί και μετά άρχισε η απαξίωση του .Οποτε στο εδώλιο πρέπει να καθησουν όλοι οι υπουργοί συγκοινωνιών από τότε μέχρι τώρα .Τον Ιούνιο Ο λαός ας ξυπνήσει και να μην ψηφίσει τα 3 κόμματα που έχουν κυβερνήσει την πατρίδα μας .

Παρ’ όλα αυτά το 2003, το χρέος του ΟΣΕ έχει ήδη ανέλθει στα 2,5 δισ. και ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής καταγγέλλει πως «ο ΟΣΕ έχει έλλειμμα 1.2 εκ. ευρώ την ημέρα» και κατηγορεί την τότε κυβέρνηση Σημίτη για κακοδιαχείριση.Και όμως το 2006 με κυβέρνηση ΝΔ πλέον, το χρέος του ΟΣΕ έχει εκτοξευθεί στα 5,2 δισ. και αυξάνεται με ρυθμό 2 εκ. την ημέρα. Το 2007 το χρέος φτάνει στα 7,5 δισ. ενώ το 2010 στο ιλιγγιώδες ποσό των 10,7 δισ.Όσα δηλαδή δαπανά το κράτος για δύο συνεχόμενα χρόνια συνολικά για την Παιδεία! Την εποχή εκείνη σε κάθε Ελληνική οικογένεια, αντιστοιχούσε χρ

Αδιάβαστε Παύλο (;) Ο Σπιρτζης παραιτήθηκε της ασυλίας του, καμία μήνυση δεν του έχει γινει ακόμη. Ας κάνει το ίδιο και ο Καραμανλής για να μπορούν οι συγγενείς να του κάνουν μήνυση για αυτά που έλεγε από το βήμα της Βουλής.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.