Τον Μάιο δημοπρατείται το αρδευτικό της Λίμνης Τάκα - Η συζήτηση στο ΔΣ Τρίπολης

Τον Μάιο δημοπρατείται το αρδευτικό της Λίμνης Τάκα - Η συζήτηση στο ΔΣ Τρίπολης

Απρίλιος 22, 2024 - 20:34
2 σχόλια

Μια ακόμα ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Κώστα Τζιούμη  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ Τρίπολης στην ΟΕΒΕΑ.

Στη δεύτερη αυτή συνεδρίαση θα τεθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τους τελευταίους δύο μήνες, είπε στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος κ. Αναστόπουλος τονίζοντας ότι από την επόμενη φορά θα υπάρξει φιλτράρισμα των θεμάτων.

"Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες, μπορείτε να φέρετε όποιο θέματα θέλετε σε μία κανονική συνεδρίαση" είπε ο δήμαρχος Κ. Τζιούμης, απαντώντας στον κ. Σωτήρη Παπαδημητρίου ο οποίος είχε ζητήσει με αίτημά του την συζήτηση του θέματος των αδέσποτων και συγκεκριμένα τι είχε γίνει το 2023.

Το πρώτο θέμα το έφερε προς συζήτηση ο κ. Γούργαρης επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" και είχε να κάνει με τα αντιπλημμυρικά, με την ύδρευση και την άρδευση του δήμου Τρίπολης. 

"Φέτος όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μία χρονιά χωρίς βροχές και το πρόβλημα της έλλειψης νερού είναι εμφανής. Η Λίμνη Τάκα δεν θα μπορέσει να εξασφαλιστεί το νερό για τις καλλιέργειες, γιατί βρίσκεται στην χαμηλότερη στάθμη. Ο κόσμος θα πει το νερό - νεράκι. Τι θα κάνει ο δήμος για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα. Τι κάνει ο δήμος για τα αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Τρίπολης που έχουν "παγώσει" όπως αυτό στο Ζευγολατιό. 

Ο κ. Χατζόπουλος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ αφού άκουσε τον κ. Γούργαρη, έδωσε κάποιες απαντήσεις που αφορούν την επιχείρηση ύδρευσης. Τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ είναι τα ίδια και δεν έχει γίνει κάποια αύξηση.  Στην συνέχεια ο κ. Χατζόπουλος έκανε έναν μικρό απολογισμό έργου που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Τρίπολη και τα χωριά του δήμου.

O κ. Αγγελάκος στην συνέχεια  μίλησε για την λίμνη Τάκα ρωτώντας αν ανήκει στην περιφέρεια ή στο δήμο.

"Προτείνω να συσταθεί μία επιτροπή από το ΔΣ Τρίπολης για να πιέζει την περιφέρεια για να ολοκληρωθεί το αρδευτικό έργο της Λίμνης Τάκα"

O αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα κ. Γ. Χασάπης μίλησε για την έλλειψη του αρδευτικού νερού. Το έργο της Λίμνης Τάκα είναι της περιφέρειας και η δημοτική αρχή έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο της στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η δημοτική αρχή έχει πιέσει προς την ολοκλήρωση του έργου που θα αναπτύξει τον πρωτογενή τομέα και θα κρατήσει την νέα γενιά στον τόπο μας" 

Τέλος ο κ. Χασάπης ανέφερε ότι απογοητεύτηκε  από τον  κ. Γ. Στρατάκο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου στην παρουσία του στην Τρίπολη και στην έκθεση  "Πελοπόννησος EXPO " δεν αναφέρθηκε στο έργο και στην ολοκλήρωσή του.

Το θετικό είναι ότι στην συνέχεια από την έκθεση ο κ. Πτωχός δεσμεύτηκε ότι τον Μάιο θα δημοπρατηθεί το έργο. 

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Κατσίρης μίλησε για την διαχείριση των υδάτινων πόρων. Το νερό δεν είναι αστείρευτο είπε, κάνοντας μία αναφορά στα έργα που είχαν γίνει όταν ο ίδιος ήταν στο τιμόνι του Μεθυδρίου. 

Κλείνοντας ο κ. Τζιούμης είπε ότι το θέμα που έθεσε ο κ. Γούργαρης ήταν πολύ σημαντικό, αλλά δεν έπρεπε να μπει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, αφού το ΔΣ συζητά για να λαμβάνει αποφάσεις και να συζητά για δημοτικά έργα.

"Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι της περιφέρειας και του Υπουργείου και όχι του δήμου. Μπορούμε να πιέσουμε να διαμαρτυρηθούμε, αλλά δεν είναι ευθύνη του δήμαρχου το έργο".

Εγω ως δήμαρχος έχω πάει πολλές φορές στο αρμόδιο υπουργείο και έχω θέσει το θέμα. Επίσης έχω επισκεφθεί και τον κ. Πτωχό για το θέμα και έχω λάβει διαβεβαιώσεις για την δημοπράτησή του


2 Σχόλια

Με τον θόρυβο που κάνουν τα υδροπλάνα θα γίνει κάτι?Μας έχουν τρελάνει όλη την ώρα, πέρα δοθε...

Με τόσα υδροπλάνα δεν καθόνται τα παπιά στη λίμνη και δε μπορουμε να τα κυνηγήσουμε. Για ποιον λόγο επλερώσαμε άδεια θηρας;; Μόνο για 'κονόμα και για την κουτάλα είναι όλοι... Αφού ήτανε προδιαγεγραμμένη η ματαίωση του έργου, τα 5 km ασφάλτου γιατί δεν διοχετευτήκανε στα γυρω χωριά;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.