Η πρόταση να μετονομαστεί η οδός Ουάσιγκτον σε οδό Νίκου Γκάτσου τέθηκε στο ΔΣ Τρίπολης

Η πρόταση να μετονομαστεί η οδός Ουάσιγκτον σε οδό Νίκου Γκάτσου τέθηκε στο ΔΣ Τρίπολης

Απρίλιος 23, 2024 - 09:53
19 σχόλια

Στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, τη Δευτέρα 22 Απριλίου συζητήθηκε στα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης το να δοθεί το όνομα του κορυφαίου ποιητής μας Νίκου Γκάτσου σε οδό της Τρίπολης.

Οι Σύλλογοι και οι κάτοικοι της Ασέας θα εκτιμούσαν το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει το αίτημά τους και να ονομαστούν ένας κεντρικός δρόμος στην Τρίπολη, αλλά και ο δρόμος που οδηγεί στο σπίτι του, στην Ασέα, «Νίκος Γκάτσος», είπε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Φράγκου.

Ο δήμαρχος αποδέχτηκε το αίτημα και ζήτησε να γίνει η συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι το όνομα του Νίκου Γκάτσου έχει δοθεί στον δρόμο του που οδηγεί στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

Θα μπορούσε να μετονομαστεί η οδός Ουάσιγκτον στην Τρίπολη σε οδός ''Νίκος Γκάτσος''


19 Σχόλια

Συμφωνώ ονοματίστε την Ουάσινγκτον Οδός Νίκος Γκάτσος, την οδό που πάει στο Μουσικό σχολείο Νίκου Γκάτσου, τον περιφερειακό δρόμο Νικόλαος Γκάτσος, την κεντρική πλατεία Νικολάκης Γκάτσος, την Ναυπλίου Nick the Gatsos.

Όπως την πλατεία Κολοκοτρώνη, το γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το στρατόπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ,την σύριγγα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και άλλα πολλά

Η πρόταση της κ. Φράγκου είναι εύλογη και σωστή. Ακατανόητη η αντίδραση του "σχολιαστή" παραπάνω. Αλλά τελικά ποια θέση πήρε ο κ. δήμαρχος; Αποδέχτηκε το αίτημα για συζήτηση, την οποία ωστόσο θεωρεί μάταιη επειδή υπάρχει ήδη άλλη οδός με το όνομα του ποιητή; Να του θυμίσουμε ότι προεκλογικά θυσίασε τα Δολιανά στην ποδιά του Τσαμπλάκου χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία για την επιλογή της οδού πλην της ύπαρξης της βιβλιοθήκης. Επιπόλαιη και άστοχη απόφαση. Υπήρχαν πλείστες άλλες οδοί για τον Όθωνα χωρίς "θυσία" της ιστορία μας. Στο ερώτημα όμως Ουάσιγκτον ή Γκάτσος η απάντηση είναι προφανής -/-

Δεν ειναι σωστο να μετονομαζονται οι οδοι, γιατι ετσι ωθειται ο κοσμος στην συγκριση των ιστορικων ονοματων, πραξη ανωφελη και τραυματικη. Απο την αλλη, ο κοσμος εχει αποδειξει, οτι εχει κανει κτημα του την ΙΒ, την Πλατεια Ανεξαρτησιας κ.ο.κ. Για αλλα εκλεξαμε τον Δημαρχο και τους Δημοτικους συμβουλους, οχι για νονούς των οδων.

Ένα γκουγκλάρισμα πριν κάποια εισήγηση μπορεί να σώσει υπολήψεις.... ή έστω μια αναζήτηση στο google maps

Πολύ καλή πρόταση καί λογική. Μα γίνει πράξη το συντομότερο. Τέλος στην ξενομανία. Άκου Ουάσιγκτον....... από πού καί ως πού; Πού; Στην καρδιά τού Μοριά;

Μα υπάρχει ήδη οδός με το ίδιο όνομα. Δεν καταλαβαίνετε το προφανές; Δεν καταλαβαίνετε ότι ΔΕΝ μπορούν να υπάρχουν σε μια πόλη δύο οδοί με το ίδιο όνομα; Θα λέμε Γκάτσου και θα εννοούμε πια; Στο κέντρο ή στο Μουσικό; Ξεκολλήστε με τις χαζομάρες και ασχοληθείτε με κάτι παραγωγικό. Έχει τιμηθεί ήδη ο Γκάτσος.

Παύλε χαίρομαι που αποδεικνύεις για μια ακόμη φορά πόσο λίγος και μικρός είσαι. Ηθικά και πνευματικά. Γιατί ως κυνικός επιχειρηματίας εισοδηματίας είσαι σίγουρα τιτανοτεράστιος. Το μόνο παραγωγικό πράγμα που έχει πλέον απομείνει στον τόπο μας είναι ο πολιτισμός.

Υπάρχει οδός με το ίδιο όνομα. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα ή κάνουμε τους χαζούς; Το είπε και ο Δήμαρχος. Δύο οδοί με το ίδιο όνομα; Μα είναι απαγορευτικό αυτό. Δίνεις διαφορετικά ονόματα στις οδούς ώστε να μπορείς να έχεις μοναδικές περιγραφές διευθύνσεων. Τι δεν καταλαβαίνετε;

@20:12 - Ναι έχεις δίκιο, δεν μπορώ να ξεχωρίσω την διαφορά μεταξύ "πια" και "ποια"! Είμαι αγράμματος και εσύ ο μορφωμένος...Να σε πω και εσένα αγράμματο με την σειρά μου, που δεν βάζεις τελεία στην πρόταση και ξεκινάς να γράφεις με "και";

Υπάρχει ήδη οδός για τον Γκάτσο (για 1000στη φορά). Αν θέλετε να μετονομάσετε την Ουάσινγκτον σε "Νίκου Γκάτσου", τότε πρέπει να μετονομάσετε πρώτα την υπάρχουσα οδό, που είναι κοντά στο Μουσικό Σχολείο. Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο οδοί με το ίδιο όνομα στην ίδια πόλη.

@18:32 - Με τα χάλια που έχει η Τρίπολη, ακόμα και ένα τουρνουά τάβλι είναι παραγωγικό. Το TEDx για τα δεδομένα της πόλης είναι υπερ-παραγωγή.

@15:05 - Αν "τόπο μας" εννοείς τον Δήμο Τρίπολης, τότε δεν έχει απομείνει τίποτα παραγωγικό παρά μόνο κάποιοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και κάποιοι λίγοι επιχειρηματίες στην ΒΙ.ΠΕ. Αν για εσένα είναι παραγωγικό το να μετονομάζουμε οδούς πάω πάσο. Ας βγάλουμε 9-10 οδούς με το όνομα του Γκάτσου, άλλες 6-7 με τον Βαλαωρίτη, καμιά δεκαριά "Καρυωτάκη" και σκίσαμε. Το κάναμε το καθήκον μας. Αποκτήσαμε πολιτισμό.

Εσύ κάνεις τον χαζό Παύλε. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχει οδός ήδη με το όνομα Γκάτσος. Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα συνεχίσει να υπάρχει. Αν γίνει μετονομασία της Ουάσιγκτον, εννοείται ότι πρέπει να προηγηθεί μετονομασία και της Γκάτσου. Δεν είπε κανείς να έχουν δυο δρόμοι το ίδιο όνομα. Μόνο εσύ μας θεωρείς τόσο ηλίθιους. Η μια μετονομασία προϋποθέτει την άλλη. Πάντως δεν φανταζόμουν ότι δεν κατανοείς ούτε τα αυτονόητα και τα θέλεις μασημένα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.