ΠεΣυ Πελοποννήσου: Αναφορές για «απειλές» και μηνύσεις - Μεγάλη κόντρα μεταξύ Κουτσούλη - Γιαννακούρα, Νικολάκου και Μάκαρη

ΠεΣυ Πελοποννήσου: Αναφορές για «απειλές» και μηνύσεις - Μεγάλη κόντρα μεταξύ Κουτσούλη - Γιαννακούρα, Νικολάκου και Μάκαρη

Απρίλιος 29, 2024 - 16:18
6 σχόλια

Το ΠεΣυ Πελοποννήσου συνεδρίασε την Μεγάλη Δευτέρα στις 29 Απριλίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

'Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τον «πόλεμο» ανακοινώσεων που είχε προηγηθεί ύστερα από την εκλογή του κ. Δημήτρη Κουτσούλη στην Επιτροπή Υγείας ως αντιπροέδρου, και τις κατηγορίες εκ μέρους της παράταξης κ. Τατούλη και του κ. Μάκαρη περί συνεργασίας του κ. Κουτσούλη με την περιφερειακή αρχή, ο κ. Δ. Κουτσούλης έλαβε τον λόγο για να απαντήσει, ενώ είχε προηγηθεί δική του ανάρτηση με ένα σκίτσο του Αρκά στο οποίο έκανε λόγο για «πολιτική εμμηνόπαυση» και «πολιτική άνοια», που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των προαναφερθεισών παρατάξεων (δείτε ΕΔΩ):

«Ζήτησα τον λόγο για να απαντήσω μέσω της θεσμικής μου θέσης σχετικά με τις ανακοινώσεις που δύο επικεφαλής εξέδωσαν μέσα στην εβδομάδα, για υπόγειες διαδρομές και για συναλλαγές. Επειδή δεν θα κρυφτούμε πίσω από το πληκτρολόγιο,και επειδή προσβάλλουν τη λειτουργία του θεσμού της Περιφέρειας, ζητώ τον λόγο. Στις Επιτροπές στην Περιφέρεια υπάρχει ο πρόεδρος και η θέση του αντιπροέδρου που έχει η αντιπολίτευση. Την προηγούμενη Τρίτη έθεσα υποψηφιότητα στην Επιτροπή Υγείας. Σε αυτή την ψηφοφορία, μετέχουν 15 μέλη, 9 Πτωχού, 3 Τατούλη, από μία η δική μου, Μάκαρη, Κουτουμάνου. Από εκεί και πέρα, είδαμε λιβελογραφήματα. Αν είχα τη δύναμη να κουνάω τη μισή Πελοπόννησο θα ήμουν περιφερειάρχης. Είδαμε ότι θα ήταν, όπως είπατε, πολιτικός πολιτισμός να ψηφιστεί ο κ. Γιαννακούρας. Δηλαδή είμαστε απολίτιστοι. Ειπώθηκε, ότι είθισται να ψηφίζεται ο προτεινόμενος από τη μείζονα πλειοψηφία. Τότε ο κ. Μάκαρης γιατί να θέσει υποψηφιότητα; Θεώρησα ότι είχα κάθε δικαίωμα να θέσω υποψηφιότητα. Τους καλώ ανοιχτά να πουν ανοιχτά, θεσμικά, για ποια συνεργασία μιλάνε. Να σας θυμίζω, κύριε Γιαννακούρα, ότι δεν σας ψήφισαν ούτε τα μέλη της παράταξης Τατούλη. Με χαρακτηρίσατε πολιτικό βρέφος. Ευχαριστώ, το πολιτικό βρέφος είναι αναμάρτητο. Το 2019 το παρακαλάγατε το πολιτικό βρέφος να μπει στην παράταξή σας. Από εκεί και πέρα χαίρομαι που με διαβάζετε, και σπεύσατε να με χαρακτηρίσετε σεξιστή και ρατσιστή, επειδή μίλησα για πολιτική εμμηνόπαυση. Σεβαστείτε την πορεία μου».

Είμαι πολιτικό βρέφος και δεν θέλω να γίνω πολιτικός μαθουσάλας. Η ΝΔ είναι το μόνο διέξοδο στο αδιέξοδο. Ξέρετε ποιος έχει κάνει αυτή τη δήλωση; Να σας θυμίσω κύριε Μάκαρη, ότι το 2006 εκλεγήκατε στην Παλλήνη, με επικεφαλής που στηρίζονταν από τη ΝΔ. Δεν διστάσατε να χειροκροτήσετε τον κ. Βορίδη σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. Με την ίδια ευκολία που χειροκροτήσατε τον κ. Βορίδη και τον κ. Σαμαρά χειροκροτείτε τώρα τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κασσελάκη.

Ακολούθως, η κυρία Ντίνα Νικολάκου είπε: «Η Νέα Πελοπόννησος απέδειξε ότι την εμπιστεύτηκε ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών, και είχε απέναντί της το σύνολο των κομματικών μηχανισμών. Πέτυχε κάτι ακατόρθωτο, να πάει στον δεύτερο γύρο το 2023, όταν όλα τα δεδομένα ήταν εναντίον της. Το ΠαΣοΚ έκανε μοιραίο πολιτικό λάθος το 2019, κατεβάζοντας τον κ. Μπουντρούκα, που έγινε έμμισθος σύμβουλος του κ. Νίκα, και το 2023 κατέβηκε στις εκλογές για να πάρει την Περιφέρεια. Η δική σας επιλογή απέδειξε ότι δεν ήταν επιλογή νίκης. Εμείς θεωρούμε ευθέως, και όχι με δική σας ευθύνη, ότι η κάθοδος του ΠαΣοκ το 2023 έγινε με τη δυνατότητα που δώσατε για να εκλεγεί η περιφερειακή αρχή. Στην Επιτροπή Υγείας δεν είστε παρών, δεν είστε εκεί, σας είπαν να είστε αντιπρόεδρος ενώ ήταν παρών ο κ. Γιαννακούρας. Ψηφιστήκατε από την παράταξη του κ. Πτωχού. Η θέση δεν είναι σημαντική ούτε έμμισθη. Παρά ταύτα, αυτή η τριάδα δημιούργησε πολιτική σύνθεση εκείνη τη στιγμή. Όμως, η ανακοίνωσή σας, ήταν ανακοίνωση μίσους, κι αν έχετε εσείς τη δική σας ιστορία, έχουν τη δική τους ιστορία και ο Τατούλης, και ο Μάκαρης και ο Γιαννακούρας. Μιλήσατε για γεροντική άνοια στην πολιτική. Και η άνοια ταλαιπωρεί πολλές οικογένειες. Εμμηνόπαυση δεν έχουν οι άνδρες. Πολιτική υστερία; Εμείς, άραγε, που έχουμε πολιτική υστερία, κατορθώσαμε να φτάσουμε στο 50%. Αυτό που δεν πίστευα, και δεν κάνατε αναφορά, ήταν ότι μας είπατε ότι τηλεφώνησε η αδελφή σας στον κ. Γιαννακούρα και τον απείλησε».

Ο κ. Κουτσούλης απάντησε εκτός μικροφώνου, και ο πρόεδρος του ΠεΣυ προσπάθησε να ζητήσει να μην γίνεται διάλογος.

«Ο κ. Γιαννακούρας, η κυρία Λύτρα, ο κ. Παπαγγελόπουλος και εγώ είμαστε στελέχη του ΠαΣοκ και οι πρώτοι επιλαχόντες της παράταξης είναι όλοι στελέχη του ΠαΣοΚ. Ας κάτσει το ΠαΣοΚ να κάνει και τις συγκρίσεις και την πολιτική του κριτική και αυτοκριτική. Όταν έρχεστε και πρεσβεύετε το καινούριο, τα δείγματα που δείξατε με την απάντησή σας, ήταν παλαιοκομματικά και πολύ διχαστικά λίγο πριν από τις ευρωεκλογές», είπε, τέλος.

Ο κ. Μάκαρης απάντησε ως εξής: «Δυστυχώς βλέπουμε μια αντιπολίτευση που είναι κατακερματισμένη. Αυτό συμφέρει την περιφερειακή αρχή. Να θυμίσω στον κ. Κουτσούλη ότι ήμουν εγώ εκείνος που αν ετίθετο το θέμα αν θα έμπαιναν όλες οι παρατάξεις στις Επιτροπές, εισηγήθηκα να μπουν όλες οι παρατάξεις και αποδέχθηκε την πρότασή μου η περιφερειακή αρχή, προς τιμήν της. Αλλιώς, σύμφωνα με τον νόμο, θα γινόταν κλήρωση και δεν θα ήταν και η παράταξη Κουτσούλη και η παράταξη Κουτουμάνου. Σας ευχαριστώ για την ιστορική αναδρομή που κάνατε για μένα, κύριε Κουτσούλη. Είμαι περήφανος για το παρελθόν μου και για την αυτοδιοικητική μου πορεία. Και μάλιστα, τότε στην Παλλήνη, ως υπεύθυνος δημοτικών ιατρείων, το 2006, συνεχίσαμε και δημιουργήσαμε τα δημοτικά ιατρεία Παλλήνης, τα ενισχύσαμε. Και ευτυχώς που έγινε αυτό, γιατί στη συνέχεια ακολούθησε η οικονομική κρίση. Υπηρετώ το δημόσιο σύστημα Υγείας 25 χρόνια και προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματά του. Ποτέ δεν σας είπα εγώ για συναλλαγές. Η συνεργασία φαίνεται από το αποτέλεσμα. Δεν επεδίωξα τη στήριξη της παράταξης Πτωχού. Εγώ αυτό που έκανα, ήταν να ζητήσω να συσταθεί η Επιτροπή Υγείας. Εμείς ξεκάθαρα ό,τι ήταν να πούμε, το γράψαμε ως δελτίο Τύπου, με υπογραφή. Εσείς αναρτήσατε μια γελοιογραφία. Με κάποια ακατανόητα πράγματα. Θα μπορούσατε να είχατε κάνει μια γραπτή δήλωση Τύπου. Αλλά η σφοδρότητα της αντίδρασης, βγάζετε ένα λιβελογράφημα. Στείλατε απειλητικά μηνύματα στον κ. Σιάττο, ότι θα πάει η περίπτωσή του στα δικαστήρια, μηνύματα γραπτά. Στεναχωριέμαι πραγματικά».

Ο κ. Γιαννακούρας ζήτησε στη συνέχεια τον λόγο και είπε:

«Νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρο να δημιουργείται τέτοιο θέμα. Έθεσα τον εαυτό μου υποψήφιο επειδή θεώρησα ότι υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, ότι δικαιούται η παράταξη που πήρε 48% την πρώτη Κυριακή να έχει αντιπρόεδρο στην επιτροπή. Σέβομαι την ιεραρχία και την ψήφο των πολιτών. Αν ήξερα ότι θα απαιτούσες να γίνεις αντιπρόεδρος, δεν θα έβαζα καθόλου. Ποιο ήταν αυτό το μεγάλο βιογραφικό που και οι εννέα του κ. Πτωχού ψήφισαν εσάς; Ποιο ήταν το κριτήριο; Ο κ. Σιδέρης είχε πει ότι θα με ψήφιζε και μετά δεν με ψήφισε, γιατί ήταν η γραμμή του κόμματος, είπε. Και οι εννιά του κ. Πτωχού να ψηφίσουν τον Κουτσούλη; Όλοι; Η αδερφή σας, ναι. ήταν απειλή. Έχουμε ελευθερία γνώμης στην Ελλάδα. Για να ψηφίσουν και οι δέκα, κάτι συμβαίνει».

Κι εγώ έχω μεταπτυχιακά, κι εγώ είμαι γιατρός, κι εγώ είμαι διδάκτορας. Όταν με παίρνει η αδελφή σου και μου λέει ''αν δεν το κατεβάσεις θα σου κάνω μήνυση'', εγώ αντιμετωπίζω πολιτικά το θέμα. Όταν εσύ μας είπες διεφθαρμένους, πήγα εγώ στο δικαστήριο; Δεν βάζω την αδελφή μου να σε κάνει ''ντα''

Η συζήτηση διεκόπη εκεί, με τον κ. Σκαντζό να ζητάει να σταματήσει όλη αυτή η αντιπαράθεση.


6 Σχόλια

Τις συναλλαγές και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δεν τις κατονόμασε κανένας από αυτούς που μόνο για την προσωπική τους προβολή νοιάζονται!

Ο Κουτσούλης και ο πολιτικός του μέντορας έχουν πετύχει να ταυτιστεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στην Πελοπόννησο. Το οποίο βέβαια το είχαν πετύχει και με τον Μπουντρούκα. Όλο αυτό θα οδηγήσει σε πολιτικό διασυρμό το ΠΑΣΟΚ καθώς το μέλλον του είναι στην κεντροαριστερά και όχι στην ταύτιση απόψεων και ψήφων Κωνσταντινόπουλου - Βορίδη.

Κωνσταντινόπουλο δικό σου δημιούργημα όλα αυτά που συμβαίνουν. Μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθείς να φύγεις από την Αρκαδία μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.