Πάσχα 2024: Η ολόφωτη στολισμένη Τρίπολη από ψηλά (pics)

Πάσχα 2024: Η ολόφωτη στολισμένη Τρίπολη από ψηλά (pics)

Μάιος 03, 2024 - 09:08
9 σχόλια

Η Τρίπολη είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της για φέτος το Πάσχα.

Η πόλη μας «έβαλε τα καλά της» για τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Οι πλατείες έχουν στολιστεί με χρώματα και σύμβολα της άνοιξης, αλλά και με καθαρά πασχαλινά στολίδια.

Η Τρίπολη το βράδυ είναι πραγματικά εντυπωσιακή από ψηλά.

Ο ιδιαίτερος φετινός διάκοσμος με τις παλιές φωτογραφίες από τους εορτασμούς του Πάσχα άλλων δεκαετιών δίνει μια νότα νοσταλγίας, αλλά και «πληροφορεί» τους επισκέπτες για το πώς γιόρταζαν αυτές τις ημέρες οι οικογένειες τα προηγούμενα χρόνια.

Η πλατεία Άρεως είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η πύλη με το όνομα της πόλης μας στολισμένη με φρέσκα λουλούδια, τα χρώματα του βραδινού φωτισμού και το πολύχρωμο σκίαστρο που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της δίνουν μια άλλη νότα στους φετινούς εορτασμούς.

Δείτε φωτογραφίες της στολισμένης μας πόλης από ψηλά.

Καλό Πάσχα!


9 Σχόλια

Πάσχα στην Τρίπολη -λουκουμάδες. Στο κέντρο της Άρεως λουκουματζίδικο. Το τερμάτισε φέτος ο δήμαρχος. Πιάσαμε πάτο! Εκτός από βραβείο κιτς, ο δήμαρχος κατάφερε να σβήσει από το χάρτη του Πάσχα την Τρίπολη

22:56 Ποιό, το σβησμένο εδώ και κάτι δεκαετίες; Αν θέλει κάποιος να είναι αντικειμενικός κριτής και όχι κομπλεξικός με τα περί Τζιούμη (κυρίως), Σμυρνιώτη, Παυλή κλπ. όπως κάποιοι άλλοι, θα έπρεπε να παραδεχτεί ότι το Πάσχα στην Τρίπολη ήταν μέχρι και τη δεκαετία του 1990. Από εκεί και μετά...πάπαλα

Η πύλη με τη λέξη Τρίπολη, εντυπωσιακή και πολύ όμορφη. Το υπόλοιπο είναι ότι πιο κιτς και πανηγυρτιωτικο έχουμε δει στην Άρεως εδώ και 40 χρόνια. Μπερδέψαμε τις Απόκριες με το Πάσχα. Αν αυτή είναι η αισθητική της πόλης λυπάμαι.

Τώρα σοβαρά, πετάξατε λεφτά για να φτιάξετε ένα τοίχο με πρασινάδες από αληθινά φυτά; Έχει απομείνει έστω ένας με μυαλό εδώ στον δήμο της Τρίπολης; κιτς στολισμοί με φωτο του ιντερνετ και σταυροί και γολγοθάδες μαζί με αμερικανικα κουνελάκια και ηλιόλουστα λιβάδια. Δεν ήταν αυτό το Πάσχα στην Τρίπολη κύριοι Τριπολίτες από τα Λιντλ. Tι θα πει αυτό το χολυγουντιανό Τρίπολη μπροστά; Χαίρω πολύ. Το ξέρουμε που ήρθαμε. Δεν είναι η Τρίπολη το θέμα αλλά η Λαμπρή.

Το παλεύει χρόνια και η δουλειά του φαίνεται. Τεγεοποιείται η Αρεως καθημερινά λόγω συρροής γύφτων στα δικαστήρια αλλά το φεστιβάλ λίγδας - βρώμικου και τα αυμπαρομαρτούντα (τί σας βάζω!) θεσμοθετούν την κατάσταση. Πινελιές οι λουκουμάδες και το μαλλί της γριάς.

Ο δήμαρχος που ζει; Τι ήταν αυτό εφέτος; Ήταν Πάσχα ; Λίγη ντροπή! Τι του χρωστάει η Τρίπολη που την υποβαθμίζει έτσι;

Καλημέρα και χρόνια πολλά.Οι φωτογραφίες που έχουν μπει στην πλατεία Άρεως ,μας υπενθυμίζουν πως ήταν το Πάσχα στην Τρίπολη και πως έχει καταντήσει.Καλο "Πάσκα" έλεγε ο ένας και του"Κρόνου"απαντούσε ο άλλος.

Δυστυχώς κάθε πέρσι και καλύτερα τόσο δύσκολο είναι να γυρίσουν αρκετά χρόνια πίσω να δουν τι Πάσχα γινόταν. Με τους χορούς από τους συλλόγους και ποιο πολύ για διαφήμιση δεν τραβάει τον ξένο κόσμο που θέλει ο δήμαρχος

Δεν έχει κάνει Πάσχα στην Τρίπολη κανείς από αυτούς που διοικούν τον δήμο και αποφασίζουν, επομένως μην τους ζητάμε πράγματα που δεν ξέρουν και δεν τους αρέσουν και δεν τους ενδιαφέρουν. Άλλωστε είμαστε προορισμός και όλα τα μμε της χώρας έδειχναν πλάνα από την πασχαλινή Τρίπολη και έκαναν ρεπορτάζ για το καλύτερο Πάσχα της χώρας. Έτσι λέει ο κ. δήμαρχος και η αντιδήμαρχος, τι όχι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.