Άδειες για μηχανάκια στους πεζοδρόμους: «Άκυρο» από την Αποκεντρωμένη στην απόφαση του ΔΣ Τρίπολης

Άδειες για μηχανάκια στους πεζοδρόμους: «Άκυρο» από την Αποκεντρωμένη στην απόφαση του ΔΣ Τρίπολης

Μάιος 09, 2024 - 10:39
13 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Τον Μάρτιο του 2024, ύστερα από ένα ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας νεαρής γυναίκας από ένα μηχανάκι delivery στην πλατεία Άρεως, έγινε πολλή συζήτηση σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης των δικύκλων από τους πεζοδρόμους και τις πλατείες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Νόμο, απαγορεύεται η διέλευση μηχανών από πεζοδρόμους και, ασφαλώς, από πλατείες.

Τότε, ύστερα από απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης έλαβε απόφαση, ομόφωνη, τα καταστήματα delivery που έχουν έδρα επάνω σε πεζοδρόμους να αδειοδοτηθούν από τον Δήμο Τρίπολης ώστε ένα ή δύο μηχανάκια, με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας, ανά κατάστημα να μπορούν να λαμβάνουν τις παραγγελίες και στη συνέχεια, με ταχύτητα πεζού, να πηγαίνουν στον προορισμό τους από τον πλησιέστερο δρόμο.

Η απόφαση κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Πελοποννήσου η οποία αποφάσισε την ακύρωσή της, διότι, ανάμεσα στα άλλα, «η απόφαση λήφθηκε μετά από εισήγηση του Γραφείου Αντιδημάρχου Υποδομών που στερείται νομικού πλαισίου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης η Αποκεντρωμένη διαπίστωσε ότι δεν γίνεται στην απόφαση του ΔΣ Τρίπολης καμία αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ επεσήμανε ότι ακόμα και από τη διαλογική συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης, προέκυψε ότι δεν μπορεί να δοθεί άδεια διέλευσης τροχοφόρων και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μπει σήμανση σε πεζοδρόμους και πλατείες εφόσον... απαγορεύεται.

Επομένως, η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση του ΔΣ Τρίπολης της 19ης Μαρτίου 2024.

Δείτε αναλυτικά στο έγγραφο την αιτιολόγηση της απόφασης.

ΡΡΝ9ΟΡ1Φ-ΡΘΝ by Eve Fallen on Scribd

 


13 Σχόλια

Πριν ρίξει άκυρο η αποκεντρωμένη, η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Γιάννη Τρουπή ήσουν παρών;) είχε εξευτελιστεί στην πράξη. Έκτοτε, καθημερινά βλέπαμε και βλέπουμε μηχανάκια κάθε είδους πάνω σε πεζόδρομους και πλατείες, να κινούνται με μεγάλες ταχύτητες και όχι ταχύτητα πεζού (τι ανοησία, ποιος την σκέφτηκε;). Ενίοτε βλέπουμε και αυτοκίνητα, μερικά εξ αυτών πάλι με μεγάλη ταχύτητα. Κανένας δεν συγκινήθηκε από το ατύχημα που είχε το κορίτσι. Αντίθετα συγκινήθηκαν από το "δράμα" των ντελιβεράδων που θα έπρεπε να περπατήσουν 10-20 μέτρα για να πάνε μια παραγγελία. Ντροπή σε όλους τους

Επίσης ας ενημερώσει κάποιος τον Δήμαρχο και τους συμβούλους του, ότι καμία απόφαση δεν έχει πρακτική εφαρμογή αν δεν υπάρχει πρόνοια ελέγχου. Το καλάμι όμως του 55% είναι τεράστιο και δεν πρόκειται να κατέβουν από αυτό ούτε σε 50, όχι σε 5 χρόνια. Μέχρι να αλλάξει κάτι, απολαύστε την ΚΑΓΚΟΥΡΟΥΠΟΛΗ. Το δυστύχημα είναι ότι και η αντιπολίτευση έχει το ίδιο επίπεδο πάνω-κάτω.

Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση των φαιδρών που διοικούν τον δήμο έχει ήδη καταχωρηθεί στην ιστορία της Τρίπολης ως μνημείο ανικανότητας, ανευθυνότητας και εν τέλει απανθρωπιάς. Το θέμα είναι πως η ακύρωση από την Αποκεντρωμένη έχει μηδενική αξία γιατί δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη και τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να διασχίζουν τους πεζόδρομους και τις πλατείες της πόλης "με δική τους ευθύνη" όπως μου είπε ένας τροχαίος τις προάλλες. Οι μπάρες και τα κολωνάκια θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν και η ζωή στο χωριό θα κυλά ανέμελα. Αλήθεια τον εισαγγελέα τον έχει δει κανείς τελευταία;

@11:26 - Ο Τρουπής είναι η εναλλακτική για τον Δήμο, έστω σε 4-5 χρόνια. Αν έχει την ίδια νοοτροπία με τους νυν διοικούντες, με κόφτει. Η απόφαση του ΔΣ τότε ήταν ομόφωνη. Καλά οι υπόλοιποι, τους ξέρουμε. Ψήφισε ο Γιάννης (Τρουπής) τέτοιο αίσχος; Ήταν παρών; Από τον Δήμαρχο δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό. Διακοσμητικές μπάρες, άχρηστα κολωνάκια κτλ. κτλ. Αν είναι και ο Τρουπής τα ίδια, να κοιτάξουμε αλλού.

Αν υπάρχει ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης ας επέμβει στον Δήμο για να δει πως ασκούν πολιτική και τι πρακτικές εφαρμόζουν. Πραγματικά διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζει η σημερινή Δημοτική αρχή τα θέματα της καθημερινότητας. Κινδύνεψε ένα ανήλικο κορίτσι να χάσει την ζωή του από παράνομο διερχόμενο μηχανάκι πάνω σε πλατεία και ο μεγάλος Δήμαρχος μας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για την ελεύθερη διέλευση σε μηχανάκια στους πεζόδρομους χωρίς να υπάρχει καν νομοθετικό πλαίσιο που να επιτρέπει κάτι τέτοιο.

ποιον εισαγγελέα? το άλλο με τον τοτό το ξέρεις? αυτός δεν αντιδρά για τα αίσχη που γίνονται μπροστά και μέσα στο δικαστικό μέγαρο, περιμένεις να ασχοληθεί με τις πλατείες και την πόλη? δεν έχω ακούσει ποτέ όσα χρόνια ζω εδώ για παρέμβαση εισαγγελέα σε κάτι.. μα ποτέ όμως!

@12 : 26 Φιλε Παυλο, γαιτι ειναι η ενναλακτικη? τοσοι αλλοι νεοι υπαρχουν !!! τι του βρηκες του Τρουπη?

@12:56 - Ποιοι άλλοι νέοι έκαναν το βήμα μπροστά και ζήτησαν την ψήφο των πολιτών; Αν το κάνουν κάποιοι άλλοι στο μέλλον, καλοδεχούμενοι. Πάντως από τα ψηφοδέλτια που είδαμε το 2023, δεν είδα κάτι καλύτερο από τον Τρουπή, όσο αφορά τους "νέους". Δεν αναφέρομαι σε γιατρούς. Για εμένα είναι σαν να μην υπάρχουν όσο αφορά την πολιτική. Τελείως ακατάλληλοι, όποιος έχει 2 δράμια μυαλό το καταλαβαίνει.

@ 13:55, Παυλο, ο Τρουπης εχει αλλο εκτοπισμα απο πολλους. Ειναι γνωστο αυτο, και φανηκε απο τον πολεμο που του εκαναν οχι μονο οι αντιπαλοι υποψηφιοι, οχι μονο τα "καναλια" εκτος Αρκαδιας που τα "περνουν" απο Αρκαδια.....οχι μονο απο συνυποψηφιους του....οχι μονο απο επιμελητηριακους που καποτε τον παρακαλουσαν να τους βοηθησει και τον ελιωσαν στη λασπη! γνωστα αυτα. οι ψηφοι που πηρε ενοχλησαν..... για το χρονο που ανακοινωσε και για τα θηρια που ειχε απεναντυ και για το ποσοστο του συνδιασμου του. Εαν θελει ο ιδιος θα εκλεγει. και το ξερει και αυτος και ολοι μας. θελει ομως?

@ 12:39 Εισαγγελέας ίσως ασχοληθεί αν τα δει σε κώδικα μπράιγ!

Μπράβο σε αυτούς που τηρούν τους νόμους! Επιτέλους η δημοτική αρχή να καταλάβει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να νομοθετεί αυθαίρετα για να βολέψει τους επιχειρηματίες. Αν θέλουν να έχουν και delivery, να αλλάξουν έδρα.

Εκείνος ο κατσουλαίος που έφερε ο δήμαρχος από την αποκεντρωμένη τον φυλάει από κακοτοπιές!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.