Σε απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης

Σε απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης

Ιούλιος 14, 2009 - 01:42

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας, σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης στις 9-7-09, ανακοίνωσαν:

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης πραγματοποίησαν πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση χθες Πέμπτη, 9 – 7 – 09 διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΑΝΑ.

Το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης προβλέπεται αβέβαιο, εφόσον από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΑΝΑ οφείλονται 13 εκ. ευρώ, και παρ’ όλες τις υποσχέσεις για καταβολή τους τίποτα δεν προχωράει.
Η υποχρηματοδότηση αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε περιστολή των δράσεων και της αποτελεσματικότητας του έργου της Πρόληψης.
Αυτό φαίνεται να ισχύει γενικότερα για το χώρο της αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης, αφού και οι θεραπευτικές μονάδες του ΟΚΑΝΑ έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους τόσο όσον αφορά τις θεραπευτικές διαδικασίες όσο και ως προς την υλικοτεχνική υποδομή.
Οι εργαζόμενοι ζητάμε από τον ΟΚΑΝΑ και το Υπουργείο Υγείας όχι απλά να υλοποιήσουν υποσχέσεις και εξαγγελίες αλλά να τηρήσουν συγκεκριμένες συμβάσεις και συμφωνίες που οι ίδιοι έχουν υπογράψει. Υποχρέωσή τους είναι να καταβάλλουν στα Κέντρα Πρόληψης τα οφειλόμενα ποσά ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούν σε τρία έτη λειτουργίας (2006-2009).
Καλούμε, επιπλέον, την τοπική κοινωνία και τους φορείς της με πρώτη την αυτοδιοίκηση, να κινητοποιηθούν πριν είναι αργά και να διεκδικήσουν από την πολιτεία να εκπληρώσει μια βασική της υποχρέωση, την προστασία της υγείας των νέων, κυρίως, ανθρώπων, μέσα από την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.
Ο αγώνας μας γίνεται ουσιαστικά για την ίδια την επιβίωση της Πρόληψης στη χώρα μας.
Μόνο μια κοινωνία που επενδύει στην Πρόληψη μπορεί να οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον.
Την κινητοποίηση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης στήριξαν με ανακοίνωσή τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών και ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις